Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σάββατο 27 Μαΐου 2017ΤΟ MAGIC AND MYTHS UNITE EUROPEΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 Αγαπητοί γονείς και φίλοι μας,

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 8η και τελευταία ενότητα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετείχε το Σχολείο μας με διεθνική συνάντηση η οποία έγινε στο σχολείο "Le Cheille E.T.P.S." στην ιστορική πόλη Drogheda, της Ιρλανδίας.

Από τις 8 έως τις 12 Μαΐου παρουσιάστηκαν δυο ακόμη δραστηριότητες των μαθητών μας, η εικονογράφηση από μαθητές του σχολείου μας ενός μύθου με κεντρικό ήρωα το πρώτο ρομπότ της ιστορίας, τον Τάλω, που γράφτηκε από μαθητή της Δ’ τάξης, τον Daniel Molloy από το σχολείο "Le Cheille E.T.P.S." της Ιρλανδίας και παράλληλα η μαθήτρια του Στ1 του σχολείου μας , η Ευαγγελία Ντάγκινη έγραψε έναν Ιρλανδικό μύθο, με κεντρικό ήρωα τον γίγαντα Fionn Mac Cumhaill σε συνδυασμό με τον μινωικό γίγαντα Τάλω. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ευαγγελία που με το γράψιμο της εντυπωσίασε και σε όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στην εικονογράφηση του Ιρλανδικού μύθου που έγραψε ο μικρός  Daniel και που με τη συμμετοχή του κέρδισε το βραβείο της «Χρυσής Πένας» στην χώρα του.

Στο σημείο αυτό  πρέπει να σημειώσουμε ότι η συνάντηση στο "Le Cheille E.T.P.S."  είχε και απολογιστικό χαρακτήρα καθώς ήταν η τελευταία κατά σειρά  του προγράμματος μιας και εδώ ολοκληρώνεται το ταξίδι μας με το “Magic and Myths Unite Europe”. Έμφαση δόθηκε λοιπόν στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Έγινε επίσης συζήτηση για την υποβολή της τελικής έκθεσης στον κάθε φορέα των συμμετεχόντων χωρών αλλά και η συνεργασία Εκπαιδευτικών και Μαθητών καθώς και τη θετική αλληλεπίδραση ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν. Τέλος, δόθηκε μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία της διοργάνωσης της τελετής λήξης του προγράμματος στην οποία είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι του τύπου για να καλύψουν το γεγονός, εκπρόσωποι του εθνικού φορέα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της συντονίστριας χώρας καθώς και άλλοι τοπικοί φορείς για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές του σχολείου και η αλήθεια ήταν ότι εντυπωσίασαν. Οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε η πλειοψηφία των 430 μαθητών του σχολείου συμπεριλάμβανε θεατρικά δρώμενα και χορούς και των οκτώ χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, step dancing από τους δασκάλους και τους μαθητές του σχολείου, δώρα για τους παρευρισκόμενους, βραβεύσεις για όλα τα σχολειά και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού από όλους τους παρευρισκόμενους και από τους φιλοξενούμενους.

Για το μαγικό αυτό ταξίδι που ένωσε οκτώ χώρες τις Ευρώπης και τις έκανε μια ομάδα φέρνοντάς τις κοντά μέσα από τους μύθους και τους θρύλους τις κάθε χώρας θα υπάρξει προβολή στο τέλος της σχολικής χρονιάς στα πλαίσιά της γιορτής για την λήξη του σχολικού έτους.

Ακολουθεί μικρή προβολή από τις καλύτερες στιγμές στην Ιρλανδία.Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό παρακαλώ πηγαίνετε στη σελίδα Erasmus+.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου