Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ»
Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2015 όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας παρακολούθησαν στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την παιδική παράσταση του Miguel de Cervantes «Δον Κιχώτης» από την ομάδα σχήμα 7.

Για όσους δεν γνωρίζουν το έργο, περιγράφει τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή Αλόνσο Κιχάνο, ενός απλού αγρότη ο οποίος ζει μαζί με την ανιψιά του και την οικονόμο του σπιτιού του και έχοντας διαβάσει πολλά βιβλία για τον ιπποτισμό, πιστεύει ότι είναι ιππότης και παίρνει το όνομα Δον Κιχώτης. Ξεκινάει τα ταξίδια και τις περιπέτειες του μόνος, μαζί με το κοκαλιάρικο άλογο του που το ονομάζει Ροσινάντε φορώντας μια παλιά μεταλλική πολεμική στολή που βρήκε. Το δικό του ταξίδι καταλήγει να έχει πολλές ομοιότητες με αυτό του ήρωα του βιβλίου πράγμα που τον κάνει να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του και παρέα με τον πιστό του ακόλουθο Σάντσο Πάντσα να ανακαλύψει την σημασία της φιλίας και του αλτρουισμού…

Είναι μια όμορφη παράσταση την οποία την χάρηκαν όλοι όσοι την παρακολούθησαν, μικροί και μεγάλοι και αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κουστούμια της παράστασης είναι εμπνευσμένα από τους πίνακες του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου μεταξύ των άλλων. Η θεατρική διασκευή είναι του Δημήτρη Αδάμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου