Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΟΛΙΘΟ



Την Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου οι μικροί μας μαθητές της Α Τάξης επισκέφτηκαν το παραδοσιακό χωριό Αρόλιθο όπου και παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο «Το φίλτρο του χρόνου».
Το δρώμενο ήταν εμπνευσμένο από τα συμβολικά έθιμα των Χριστουγέννων και τα παιδιά μαζί με τον συνοδό τους, το Μανολιό, έμαθαν για το στολισμό του σπιτιού, τη χρήση των καρπών και φυτών όπως το ρόγδι και την ασκελετούρα και γνώρισαν διάφορα αντικείμενα όπως το κόσκινο και το χαβάνι. Μετά από την βόλτα τους στο χωριό όπου έκανε τα ψώνια του το Μανολιό για την προετοιμασία των Χριστουγέννων, ξεκουράστηκαν στο παραδοσιακό καφενεδάκι και ξέκλεψαν και λίγο χρόνο να παίξουν στη μικρή πλατεία του!




Για φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη πηγαίνετε στη σελίδα ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ. 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου