Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015


ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Σήμερα  - Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 - διεξήχθη η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Σχολείου μας μεταβήκανε στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας  όπου  τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης. Η ημέρα αυτή έχει θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων.


Η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι ουσιαστικά η «εθιμική» έναρξη Σχολικών Αγώνων και έχει οριστεί για την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Συνδέεται με κεντρικό θεματικό άξονα ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και σημαίνει συμμετέχω, προσπαθώ, συναγωνίζομαι και κάνω την προσωπική μου υπέρβαση.

*Φωτογραφικό υλικό με τους μαθητές μας υπάρχει στη σελίδα Φυσικής Αγωγής.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου