Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015


25η Μαρτίου.

Διπλή σημαδιακή γιορτή. Όλος ο χριστιανικός κόσμος γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την εκδήλωση της μεγάλης ευσπλαχνίας του Υψίστου προς τον άνθρωπο. Υπόσχεται στη σεμνή Παρθένο της Ναζαρέτ τη γέννηση του Σωτήρα της ανθρωπότητας.

Την ίδια αυτή μεγάλη μέρα στην Ελλάδα μας, τη γη της σοφίας, τη χώρα των φιλοσόφων και των ηρώων, ο Αρχιεπίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός υψώνει το λάβαρο της επανάστασης με την επιγραφή « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Είναι ετούτη η μέρα που οι Έλληνες μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς θα ξεσηκωθούν και θα αγωνιστούν για τα ιδανικά τους: Θρησκεία και πατρίδα. Χριστός και ελευθερία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το σχολείο μας τίμησε την εθνική και θρησκευτική μας επέτειο, με την καθιερωμένη μας γιορτή, την οποία φέτος  παρουσίασαν οι μικροί μας μαθητές του Α1 και Α2 καθώς και το Δ1. Οι μικροί μας μαθητές  απήγγειλαν τα ποιήματα τους με μεγάλη επιτυχία και η χορωδία μας, οι μαθητές του Δ1, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει δάσκαλος μουσικής στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές για την όμορφη γιορτή καθώς και τις δασκάλες τους, την κα Αλεξία, την κα Μαρία και την κα Μαρίνα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!·         Φωτογραφικό υλικό από τη γιορτή θα αναρτηθεί στη σελίδα ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου