Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014





6 Οκτωβρίου 2014

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

με θεματικό άξονα «Ρατσισμός & Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»

Προβολή της γερμανικής ταινίας μικρού μήκους «ο Λαθρεπιβάτης» Schwarzfahrer με θέμα το ρατσισμό

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


•Αγώνες Αθλοπαιδείας
•Αγώνας «Φόρμουλα 1» σκυταλοδρομία σε τρια σκέλη: επίπεδο, με εμπόδια και ταχύτητα, με «σλάλομ»
•Αγώνας δρόμου ταχύτητας εμποδίων
•Σκυταλοδρομία ταχύτητας
•Ρίψη επάνω από το κεφάλι με ιατρική μπάλα
•Ρίψη στόχου πάνω από εμπόδιο
•Άλματα χωρίς φόρα
•Τρέξιμο «σκάλας»

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 θα εορταστεί η 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στα σχολεία όλης της χώρας, με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Τη μέρα αυτή στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθούν Αθλητικές δραστηριότητες (αγώνες αθλοπαιδιών), κινητικές δραστηριότητες (αγώνες δρόμου ταχύτητας , εμποδίων, αλμάτων, ρίψεων, σκυταλοδρομίες), παιχνίδια κ.ά. Οι δράσεις αυτές θα υλοποιούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της Γυμναστικής. Παράλληλα με τις κινητικές δράσεις, θα προβληθεί η γερμανική ταινία μικρού μήκους «ο Λαθρεπιβάτης» με θέμα το ρατσισμό, το ντοκιμαντέρ «Βρωμοέλληνες» με θέμα την αντιμετώπιση των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική στις αρχές του αιώνα και στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού.
Λόγω έλλειψης χώρων και υλικοτεχνικών υποδομών, και για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή όλων των μαθητών του Σχολείου μας στις εκδηλώσεις αυτές, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου2014 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των μαθητών των Δ΄,Ε΄,και ΣΤ΄ τάξεων στο αθλητικό κέντρο Φορτέτσας.
Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να έρθουν (στο αθλητικό κέντρο Φορτέτσας)και να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες των μαθητών μας..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου