Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

  
21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ HΡΑΚΛΕΙΟΥ
                    Τηλ. 2810232577

Αγαπητοί γονείς,
O Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
εύχονται στους μαθητές και σε εσάς καλή σχολική χρονιά
Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους σας ενημερώνουμε για τα εξής:
1.      Όπως ήδη γνωρίζετε οι περισσότεροι στο Σχολείο από τα μέσα Ιουλίου έχουν ξεκινήσει βελτιωτικές – επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο, οι οποίες εκκρεμούσαν για πολύ καιρό, χωρίς φυσικά δική μας ευθύνη. Συγκεκριμένα λόγω κακοτεχνιών στις υδρορροές κάτωθεν της στέγης υπήρξαν έντονες διαβρώσεις στη δυτική πλευρά του κτιρίου λόγω υγρασίας. Κατά την καθαίρεση των επιχρισμάτων διαπιστώθηκε από την επιβλέπουσα Μηχανικό του Δήμου Ηρακλείου ότι υπάρχουν προβλήματα στη λιθοδομή του ορόφου και ότι δεν είχαν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από τα σχέδια  (αρχές δεκαετίας 1960). Ως εκ τούτου και προς περαιτέρω διερεύνηση κρίθηκε σκόπιμο από τις αρμόδιες Τεχνικές υπηρεσίες να μη λειτουργήσουν οι αίθουσες διδασκαλίας του ορόφου και αντί αυτών να εγκατασταθούν προκατασκευασμένες κλιματιζόμενες αίθουσες στον αύλειο χώρο για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών οι δε αίθουσες του ισογείου να λειτουργήσουν κανονικά. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, το Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων στις 10 Αυγούστου.
Μετά απ’ αυτά και αφού έγιναν οι προβλεπόμενες διϋπηρεσιακές συνεννοήσεις και μετά από κοινή σύσκεψη της Δ/νσης του Σχολείου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων – και αφού ενημερώθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, ο οποίος απέστειλε κλιμάκιο Μηχανικών για μια πρώτη εκτίμηση - κατατέθηκαν οι ενστάσεις και αντιρρήσεις προς τις τεχνικές υπηρεσίες εγγράφως σχετικά με τη διαμορφούμενη κατάσταση και εν τέλει ζητήθηκε η πλήρης μετεγκατάσταση του Σχολείου σε άλλο πρόσφορο χώρο. Κατόπιν αυτού ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης συγκάλεσε σύσκεψη με την παρουσία του τότε Αντιδημάρχου κ. Ν. Γιαλιτάκη, του αρμοδίου Μηχανικού κ. Μανουσάκη, του Δ/ντή και του Υποδ/ντή του Σχολείου και του Προέδρου και Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων. Ο κ. Γιαλιτάκης είπε ότι λόγω της στενότητας του χρόνου είναι αδύνατον να εξευρεθεί λύση πλήρους ή μερικής μετεγκατάστασης. Ακολούθως ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση και διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων οι οποίες δόθηκαν αρμοδίως. Επίσης αποφασίστηκε από το Δήμο να μελετηθεί η αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας του Σχολείου συνολικά, με την ανάθεση μελέτης σε ιδιώτη μελετητή.
Μετά από προσπάθειες 50 ημερών μέχρι σήμερα και με δεδομένη την αλλαγή της Δημοτικής αρχής έγιναν και γίνονται έστω με μεγάλη καθυστέρηση οι επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο και η διευθέτηση του αύλειου χώρου ώστε να είμαστε σε θέση να δεχτούμε τους μαθητές κανονικά, σύμφωνα με τις ως τώρα διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.
2.      Φυσικά η εκδήλωση ανησυχίας των γονέων είναι απόλυτα κατανοητή και επιβεβλημένη. Θα πρέπει να ξέρετε ότι το Σχολείο ανησυχεί πάντοτε και αυτό εκφράζεται προς κάθε κατεύθυνση με το θεμιτό και ενδεδειγμένο για δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα τρόπο. Ουδέποτε το Σχολείο αρνήθηκε την ενημέρωση προς οποιονδήποτε γονέα και αυτό αναγνωρίζεται – νομίζουμε – από τους πάντες. Επιπλέον ακολουθεί τις οδηγίες της προϊσταμένης αρχής στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δεοντολογίας και νομιμότητας. Πάντοτε είναι στη διάθεση των Κηδεμόνων, ακούει τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους και λαμβάνει μέτρα όποτε αυτό απαιτείται. Οι δικές σας ανησυχίες είναι και δικές μας. Θα θέλαμε όμως την κατανόησή σας διότι τα κτιριακά θέματα δεν είναι στα χέρια μας. Θεσμικά άλλοι είναι αρμόδιοι, λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις και έχουν την  τελική ευθύνη. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία να απευθύνεστε πάντα στο Διευθυντή του Σχολείου. Πολλές φορές η καταφυγή σε άλλους τρόπους κοινοποίησης των προβλημάτων δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα, προκαλεί δε  αναστάτωση και πανικό.
3.      Το Σχολείο έχει στη διάθεσή του τους απαιτούμενους Εκπ/κούς και θα λειτουργήσει κανονικά και με πλήρη σύνθεση (και το Ολοήμερο). Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώνουμε με το γνωστό τρόπο μέσω των παιδιών σας. Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε από τον ιστότοπο του Σχολείου μας  21dimheraklion.blogspot.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου