Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 8 Μαΐου 2022


Η ΜΑΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΔΑΣΟΥΣ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ1 μαζί με τους γονείς και τη δασκάλα τους Μαρία Μπούμπουρα οργάνωσαν μια εκδρομή στη φύση για να γνωρίσουν από κοντά τη βιοποικιλότητα του τόπου μας. 

Η εκδρομή έλαβε χώρα στο Δάσος Φουρνί κοντά στο χωριό Αρχάνες. Η ομάδα περπάτησε στα μονοπάτια του Δάσους, το καθαρό αεράκι βοήθησε να καθαρίσει το μυαλό και η επαφή με τις μυρωδιές της άνοιξης άνοιξε την όρεξη και έφτιαξε ακόμα περισσότερο τη διάθεση! Όλοι μικροί μεγάλοι θαύμασαν το θέατρο της περιοχής και γνώρισαν τα βιοτικά και αβιοτικά στοιχεία του Μεσογειακού τοπίου, ενός οικοσυστήματος με σπάνια είδη φυτών και ζώων. Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος, διάσωσης σπάνιων ειδών και να δράσουν, δημιουργώντας πινακίδες για την προστασία αυτού. Η δράση ολοκληρώθηκε με πλούσιο γεύμα, πικ νικ στο Δάσος όπου όλοι φρόντισαν να υπάρχουν υπέροχα εδέσματα!! Φυσικά από τη δράση δεν έλειψε το άφθονο παιχνίδι με μπάλες, ρακέτες, κρυφτό, κυνηγητό και άλλες περιπέτειες, οι οποίες εμπλούτισαν τη μέρα!! 

Την εκδρομή ακολούθησαν και υποστήριξαν η κ. Κατερίνα δασκάλα παράλληλης στήριξης και η κ. Αργυρώ δασκάλα εικαστικών.

Όλοι στο τέλος έδωσαν ένα νέο ραντεβού στη φύση με τη νέα σχολική χρόνια!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου