Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

 


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 Η Επέτειος του ΟΧΙ!!! Η άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής… Η είσοδος της Χώρας στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοιταλικού Πολέμου του 1940. 

Κάθε χρόνο η επέτειος αυτή γιορτάζεται με κάθε λαμπρότητα, με μεγάλες στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα καθώς και σε όλο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνισμός.  Δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία. Στα σχολεία οι μαθητές τιμούν την άρνηση της υποταγής με κάθε είδους εκδηλώσεις. 

Στο Σχολείo μας τιμήθηκε η Επέτειος με σεμνότητα και σοβαρότητα για εκείνους μου θυσιάστηκαν για εμάς. Η σημαιοφόρος, οι παραστάτες μας, όλη η Στ΄ Τάξη καθώς και οι μαθητές της Ε΄ Τάξης παρέλασαν με υπερηφάνεια με τη σημαία της Ελλάδας μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/τριες για τον άψογο τρόπο που αντιπροσώπευσαν το Σχολείο μας.


 Ζήτω το ΟΧΙ του 1840!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου