Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021


Λόγια αποχαιρετιστήρια από τους Εκπαιδευτικούς μας προς το Δ/ντή του 
Σχολείου μας κ. Μανόλη Σουργιαδάκη

 

Αγαπημένε μας Διευθυντή

 κ. Μανώλη,

θα σας μιλήσουμε με λόγια απλά, να μας δοθεί ετούτη η χάρη (Γ. Σεφέρης), σήμερα δεν ολοκληρώνεται μόνο ένας κύκλος της εργασιακής σας πορείας, ολοκληρώνονται όλα εκείνα τα έργα αγάπης που οραματιστήκατε 40 περίπου χρόνια πριν, όταν για πρώτη φορά διαβήκατε την πόρτα της εκπαίδευσης.

Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο ζωής, νιώθουμε όλοι ότι είστε γεμάτος και ευτυχής. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού τα τελευταία δέκα έτη κρατήσατε καλά το τιμόνι του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, οργανώνοντας ορθά τόσο το έμψυχο δυναμικό όσο και το άψυχο υλικό.

Τα χρόνια αυτά, σε δύσκολες εθνικές συγκυρίες, αφοσιωθήκατε στο σχολείο, στα παιδιά και στους συναδέλφους, μαζί με τους οποίους συνδιαμορφώσατε μια φιλοσοφία με βαθιές παιδαγωγικές αξίες που προτεραιότητα είχαν την ευαισθησία προς το παιδί και τον άνθρωπο - συνάδελφο.  

Προστατέψατε  την παιδική ψυχή. Προωθήσατε τα δικαιώματα των παιδιών λαμβάνοντας μέτρα για άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους.

Διατηρήσατε ένα δυναμικό περιβάλλον εργασίας, δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης, στο οποίο οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν αποτελεσματικά, για την επίτευξη των στόχων.

Διεκδικήσατε και πετύχατε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας.

Αναστοχαστήκατε στο μικρό και χωρίς πολυτέλειες γραφείο σας ,κόντρα στα εμπόδια που έβαζε η άχαρη γραφειοκρατία. 

Κρατήσατε ψηλά τις αξίες και το ηθικό των εκπαιδευτικών. Μας εμψυχώνατε, μας βοηθούσατε, μας ακούγατε στωικά κ. Μανώλη.

Κάτω υπό συνθήκες πανδημίας εναρμονιστήκατε με τις τρέχουσες εκπαιδευτικές πρακτικές, δεν παραιτηθήκατε, μέχρι και την τελευταία στιγμή στον αγώνα.  

Κάνατε έναν ωραίο, έντιμο αγώνα. Αναδείξατε με το παράδειγμά σας την αναγκαιότητα της συνεργασίας, τα οφέλη του μοιράσματος και την αξία της προσφοράς.

Στο πρόσωπό σας κ. Μανώλη βλέπουμε όλοι έναν σπουδαίο ηγέτη, έναν φροντιστικό συνάδελφο, έναν άνθρωπο δημοκρατικό, με ενσυναίσθηση, με σεβασμό και γενναιοδωρία.

Δημιουργήσατε μια δική σας κουλτούρα για το σχολείο, ώστε στο μέλλον να λέμε «έτσι το έκανε ο κ. Μανώλης».

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, την αλήθεια και την αγάπη σας.

Θα είστε για πάντα στην καρδιά και στην σκέψη μας !!

Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε υγεία, να απολαμβάνετε τη ζωή με τους αγαπημένους σας ανθρώπους και να μη σταματήσετε να ονειρεύεστε.

 

Με όλη μας την αγάπη και απεριόριστη εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Προσωπικό του 21ου Δ.Σ. Ηρακλείου.

Φορτέτσα Ηρακλείου , 30/06/2021

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου