Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 2 Απριλίου 2019



ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ»

 

Μάρτιος. Ο μήνας της ποίησης… και πώς να μην τιμήσουμε τους μεγάλους Έλληνες ποιητές που ο καθένας με τους στίχους του μας ταξιδεύει σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα; Έτσι οι μαθητές μας της Ε΄ τάξης, ταξίδεψαν για λίγο στη Βικελαία Βιβλιοθήκη με τον Γιώργο Σεφέρη και το λυρικό του ποίημα «Λίγο ακόμα». Οι μαθητές μας άκουσαν το ποίημα μελοποιημένο και έπειτα ζωγράφισαν εικόνες από το ελληνικό τοπίο, γεμάτες φως και λάμψη.

Στην επίσκεψη των μαθητών μας ενημερώθηκαν επίσης από τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης για τον τρόπο φύλαξης και συντήρησης των βιβλίων, κάτι που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και βρήκαν εξίσου συναρπαστικό.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου