Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015




Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Πρόσφατα λάβαμε μια επιστολή από την Αct!onAid Nepal ενημερώνοντάς μας ότι μετά από 8 χρόνια παρουσίας της Act!ionAid Hellas στην κοινότητα Καπίλ Βαστού του Νεπάλ - την οποία κοινότητα και υποστηρίζαμε σαν 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου ισάριθμα χρόνια μέσα από το Πρόγραμμα Αναδοχής - το έργο τους σταδιακά ολοκληρώνεται. Σε αυτή την περίπτωση όπου υποχωρεί από κάποια περιοχή η Act!onAid παραδίδοντας το έργο της, η αναδοχή οπουδήποτε παιδιού στην υποστηριζόμενη περιοχή (για εμάς η Αναδοχή του Ashok Chaudhary) παύει να ισχύει. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι παύει και η συνεργασία με την Act!onAid Hellas.
Επειδή πιστεύουμε ότι είναι σημαντική η συνοδοιπορία μας με την Ac!onAid στον αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας και την εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών ζωής για όλους τους συνανθρώπους μας, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας αποφάσισε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μας στις οικογένειες που ζουν σε μία εξίσου φτωχή και περιθωριοποιημένη κοινότητα του Νεπάλ, την κοινότητα Ντότι, όπου μας προτάθηκε να αναλάβουμε την αναδοχή ενός άλλου παιδιού, του Purna Khaki, τεσσάρων χρόνων.
Όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν το παιδί του οποίου θα αναλάβουμε την Αναδοχή του για το διάστημα 2015 -2016 καθώς και οι λεπτομέρειες για την περιοχή στην οποία ζει έχουν αναρτηθηθεί στη σελίδα Act!onAid.




Ο Purna Khaki, 4 ετών.








        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου