Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Σήμερα με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε στο Σχολείο μας την Βασιλική Νευροκοπλή, μια πολύ ταλαντούχα συγγραφέας κερδίζοντας πολλά βραβεία για τα παραμύθια της και πρώην δασκάλα υπηρετώντας  την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επί 15 χρόνια. Σήμερα μας παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών».  Είναι το τρίτο βιβλίο κατά σειρά με πρωταγωνιστή τον παραμυθά Καλλίστρατο βασισμένο στην παραβολή. Ένα παραμύθι που φέρνει στο προσκήνιο της αξίες της αλληλεγγύης, της αδελφικής αγάπης, της εργατικότητας, της δικαιοσύνης, της γενναιοδωρίας. Ένα παρηγορητικό και ελπιδοφόρο παραμύθι που μας υπενθυμίζει πως πολλές φορές οι καταιγίδες έρχονται για να μας δώσουν μια αφορμή να χτίσουμε τη ζωή μας από την αρχή σε πιο γερά θεμέλια.
Η συγγραφέας μας διηγήθηκε το παραμύθι της και μικροί και μεγάλοι ταξιδέψανε με την όμορφη αφήγηση της. Αποτέλεσε πραγματικά μια έμπνευση για όλους μας και ήταν όντως μια υπενθύμιση για τις αξίες της ζωής αυτές τις άγιες ημέρες. Ήταν ένα μήνυμα θα λέγαμε που σαφώς και μας αγγίζει όλους…
Ευχαριστούμε θερμά την Βασιλική Νευροκοπλή  που ανταποκρίθηκε χωρίς δισταγμό  στο κάλεσμά μας και της ευχόμαστε πάντα έμπνευση και δημιουργικότητα.    



Βιβλία της Βασιλικής Νευροκοπλή


Και το βραβευμένο ¨Αν τ'αγαπάς ξανάρχονται" το οποίο διαπραγματεύεται τον χωρισμό, τον αποχωρισμό και εν τέλει τον θάνατο...

  • ΚΥΚΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ & ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΑΞΙΜΟΥ» 2008
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2008 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΒΑΖΩ
  • ΕΒΓΕ – ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2008


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου