Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ HΡΑΚΛΕΙΟΥ
                    Τηλ. 2810232577                                                                                     18/9/2014


Aγαπητοί γονείς,

 Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου διδακτικού έτους σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχόμαστε σε όλους, γονείς και μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Παρά τα χρόνια και τα επιπρόσθετα πιεστικά προβλήματα που μας ταλανίζουν μέχρι σήμερα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία το Σχολείο – όπως πάντα - θα σταθεί στο ύψος του ρόλου και του σκοπού του για το γενικότερο συμφέρον. Η επιβεβλημένη συνεργασία – εξαιρετική μέχρι σήμερα - Σχολείου και Γονέων θα συνεχιστεί. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κάθε πρόβλημα που τυχόν απασχολεί τους μαθητές μας και να συμπαρασταθούμε κατά το δυνατόν σε κάθε δυσκολία. Η συμπαράστασή σας στο έργο μας, με εμπιστοσύνη και κατανόηση για τη σημασία του, είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας την οποία πάντοτε επιδιώκουμε. Η αμοιβαία κατανόηση, εμπιστοσύνη και υπομονή είναι οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη των στόχων μας.
 Για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Σχολείου σας επισημαίνουμε τα εξής:
1)                         Σας επισυνάπτουμε μια υπεύθυνη δήλωση για τη διεύθυνση και τα τηλέφωνά σας, καθώς και για τη συνοδεία μαθητών κατά την αποχώρησή τους από το Σχολείο. Παρακαλούμε να τα συμπληρώσετε με ιδιαίτερη προσοχή και να τα επιστρέψετε άμεσα στο Σχολείο. Σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωσή σας για ενημέρωση του Σχολείου σε κάθε αλλαγή των στοιχείων της δήλωσης.
2)                         Τα πρωινά Τμήματα του Σχολείου είναι επανδρωμένα και οι Εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους. Το ίδιο και το Ολοήμερο. Οι γονείς του Ολοήμερου θα λάβουν χωριστή επιστολή για τους όρους και τις προϋποθέσεις φοίτησης των μαθητών.
3)                         Το κουδούνι το πρωί χτυπάει στις 8.10. Στις 8.20 κλείνει η εξωτερική πόρτα του Σχολείου και παραμένει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος για την ασφάλεια των μαθητών. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών. Για κάθε αποχώρηση μαθητή για συγκεκριμένο λόγο από το Σχολείο πρέπει πάντα να ενημερώνεται ο αρμόδιος Δάσκαλος και ο Διευθυντής από τον ίδιο τον γονέα και όχι από τρίτο πρόσωπο.
4)                         Τα προγραμματισμένα έργα συντήρησης του Σχολικού κτιρίου και διευθέτησης του αύλειου χώρου και των τουαλετών δεν προχώρησαν παρά τις συνεχείς μας έγγραφες και προφορικές παρεμβάσεις – παρακλήσεις μας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπηρεσιών εκτελέστηκαν μερικώς λόγω των γνωστών προβλημάτων. Επίσης τα έκτακτα προβλήματα, χάρη στις προσπάθειες των Εκπαιδευτικών μας και των παραγόντων του Συλλόγου Γονέων τακτοποιήθηκαν όσο γίνεται καλύτερα ώστε να μη συνεχίζεται άλλο η διακοπή των μαθημάτων˙ γι’ αυτό εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Για κάθε εξέλιξη για τα γνωστά κρίσιμα ζητήματα θα έχετε ενημέρωση.  
5)                         Παρακαλούμε για συνεχή επιστασία και επιτήρηση των παιδιών σε κάθε θέμα που τα αφορά καθώς και για τη βοήθειά σας για ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα καθημερινής υγιεινής μέσα και έξω από το Σχολείο καθώς και το σεβασμό της δημόσιας περιουσίας. Καταβάλλεται όπως ξέρετε μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθεί το Σχολείο σε ικανοποιητικό επίπεδο και σ’ αυτό θέλουμε τη συνδρομή σας. Δυστυχώς οι διαθέσιμοι πόροι είναι ελάχιστοι και όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουμε τεράστια ευθύνη για την εξοικονόμησή τους.
6)                         Παρακαλούμε επίσης να επιστήσετε την προσοχή των παιδιών σας σε θέματα συμπεριφοράς προς τους Δασκάλους και συμμαθητές τους η οποία για κανένα λόγο δεν πρέπει να ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια. Η μέριμνα για εξάλειψη της λεγόμενης σχολικής βίας πρέπει να είναι διαρκής. Γι’ αυτό έχουμε όλοι τεράστια ευθύνη.
7)                         Οι γονείς των μαθητών που προμηθεύονται είδη από το Κυλικείο θα πρέπει, εφόσον τα παιδιά τους δεν έχουν χρήματα, να συνεννοούνται με τους υπεύθυνους του Κιλικείου για να μη δημιουργούνται ανεπιθύμητες υποχρεώσεις  και παρεξηγήσεις. Επίσης οι μαθητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους και να μην ξεφεύγουν από τα όρια που εσείς βάζετε.
8)                         Η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές, όπως γνωρίζετε απαγορεύεται ρητά. Το Σχολείο διαθέτει τηλέφωνα και επικοινωνεί μαζί σας όποτε και όταν χρειάζεται. Παρακαλούμε να μη μας φέρνετε σε δύσκολη θέση γιατί αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτό.
9)                         Σε περίπτωση απεργίας το Σχολείο ενημερώνεται από τους Εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους την ημέρα της απεργίας. Από τις 7.50 μπορούν οι γονείς να ενημερώνονται τηλεφωνικά αν ο Δάσκαλος τους Τμήματος απεργεί ή όχι. Οι μαθητές των Τμημάτων που απεργούν αποχωρούν από το Σχολείο μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς. Εννοείται ότι όταν απεργεί συνολικά το προσωπικό του Σχολείου τότε δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της παραπάνω επικοινωνίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρίσκεστε σε ετοιμότητα για την ασφάλεια των παιδιών.
10)                     Δρομολόγιο για τους μεταφερόμενους μαθητές το μεσημέρι γίνεται μόνο στις 13.15. Οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης που σχολούν στις 12.25 θα παραμένουν στο Σχολείο μέχρι τις 13.15. Τα παιδιά αυτά είναι ενταγμένα στο Ολοήμερο πρόγραμμα και θα απασχολούνται κανονικά από Εκπ/κό για την ασφάλειά τους. Επίσης για τη διευκόλυνσή σας στο ίδιο τμήμα θα απασχολούνται όσοι μαθητές Α΄ και Β΄ τάξης έχουν αδέρφια σε μεγαλύτερες τάξεις ώστε να φεύγουν μαζί.
11)                     Όσοι γονείς δεν έχουν φέρει στο Σχολείο α) Δελτία Υγείας – ισχύουν για 3 χρόνια (Α, Δ, Ε τάξη), β) Ιατρικά δικαιολογητικά (Α΄ τάξη) και γ) Βεβαιώσεις εργαζομένων ή άνεργων γονέων (Ολοήμερο) να το κάνουν το συντομότερο.
12)                     ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Όσοι γονείς με παιδιά που φοίτησαν στο Σχολείο μας το προηγούμενο σχολικό έτος 2013-14 και είχαν κατά το έτος 2013 ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (υπόχρεου και συζύγου αθροιστικά) (πραγματικό ή τεκμαρτό) που δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ εισοδηματική ενίσχυση. Αυτό προκύπτει από τη στήλη Γ2 του εκκαθαριστικού. Οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Σχολείο.
13)                     Όσοι γονείς επιθυμούν για λόγους οικονομικής δυσπραγίας να εφοδιαστούν τα παιδιά τους με σχολικά είδη (όχι μεταχειρισμένα) να απευθύνονται στο Σχολείο.
Από το Σχολείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου