Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Φυσική Αγωγή


Καλώς ήρθατε στη σελίδα της Φυσικής Αγωγής!

2023-2024

«Ε γωνίζεσθαι»

Με τους αγώνες ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων την Πέμπτη 18 Απριλίου, μια ετήσια διοργάνωση που πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με τη συνδιοργάνωση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, ολοκληρώθηκαν οι Σχολικοί αγώνες για το 2024,. Το σημαντικό για το σχολείο μας αλλά και για όσα σχολεία συμμετείχαν δεν ήταν κυρίως η νίκη, ήταν η χαρά του αθλητισμού, το ομαδικό πνεύμα και ο σεβασμός στον συμπαίκτη, και τον αντίπαλο. Ήταν μια μέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα υπενθυμίζοντας σε μικρούς και μεγάλους την αξία του “ε γωνίζεσθαι”.

Η συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων του νομού Ηρακλείου ήταν μεγάλη. Κάθε σχολείο έπαιξε δύο παιχνίδια με το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου να σταθεί άξιο απέναντι στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ασίτες και στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και στον γυμναστή μας, κ. Κώστα Ξηρουχάκη


-----------------------

2022-2023

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2022 - 2023

Στις 21/3/2023 όλοι οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων μετέβησαν στο Στάδιο Κόρακα όπου πραγματοποιήθηκαν  για πρώτη φορά μετά από την πανδημία οι ετήσιοι «Ενδοσχολικοί αγώνες στίβου». Η χαρά των μαθητών μας ήταν μεγάλη και η προσπάθεια όλων των παιδιών για μια αξιοπρεπή επίδοση ήταν αξιέπαινη. Με υπευθυνότητα, επιμονή και πειθαρχία όλοι έδειξαν ομαδικό πνεύμα ενθαρρύνοντας τους συμμαθητές τους στις προσπάθειές τους. Χίλια μπράβο στα παιδιά!Τους  μαθητές μας συνόδευσαν οι Εκπαιδευτικοί Μαρία Μπούμπουρα, Χαρίλαος Αθανασόπουλος, Ελένη Γρίσπου, Μαρία Πέικου, Ελένη Βίζου και φυσικά ο Εκπ/κός Φυσικής Αγωγής Κώστας Ξηρουχάκης.

Οι μαθητές μας έλαβαν μέρος μέρος στα ακόλουθα αγωνίσματα:

·         δρόμου 60μ

·        δρόμου 800μ,

·        άλμα εις μήκος

·        ρίψη ελαστικής σφαίρας

2019 - 2020


6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2019

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. εναρμόνισε την «6η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019» με την «Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού 2019».  Φέτος το κεντρικό σύνθημα ήταν «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» με κεντρικό στόχο τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Έτσι οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Σχολείου μας βρέθηκαν στο «Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας» τιμώντας την  ημέρα αυτή παίζοντας διάφορα «ομαδικά» παιχνίδια με το ανάλογο πνεύμα και την ανάλογη πειθαρχία, κάτι στο οποίο τα καταφέρνουν σπουδαία, όπως αποδεικνύεται, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, τον κ Κώστα Ξηρουχάκη  για την όλη οργάνωση της δράσης και τους δασκάλους μας για την επιμέλεια όλων των μαθητών.
Για τους μαθητές των Α΄, Β και Γ΄ τάξεων, σας ενημερώνουμε ότι θα υλοποιηθούν προσεχώς διάφορες δραστηριότητες και για εκείνους στο Παγκρήτιο Στάδιο.


**********************************

2018 - 2019

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2019

Αγώνες καλαθοσφαίρισης 2019 και θρίαμβος για άλλη μια φορά για το 21ο Δημοτικό Σχολείο καθώς η ομάδα του Σχολείου μας κατάφερε να βγει πρώτη στον όμιλό της με τέσσερις νίκες σε ισότιμα παιχνίδια!

Τα αποτελέσματα:
   
21ο – 24ο :   5 - 3
21ο – 34ο :   6 - 3
21ο – 18ο :   10 – 2
21ο – 25ο & 27ο :   10 – 2


Η ομάδα του Σχολείου μας: Αλέξανδρος Μακράκης, Ειρήνη Βαβαλή, Ελίνα Κανταλή, Ηρακλής Γεωργιάδης και Δημήτρης Πατσαδάκης.

 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ “24ο VILLAGE CAMP

Το 24ο “Village Camp” του Δήμου Ηρακλείου  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Μαιόυ 2019 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας για τους μαθητές των Δ΄,  Ε΄ και Στ τάξεων του Σχολείου μας.
Το Camp περιελάμβανε ποικίλες δραστηριότητες για τα παιδιά όπως τοξοβολία, σκυταλοδρομία, παραολυμπιακά αθλήματα, ρομποτική κ.α. Το παρών έδωσε και το Πυροσβεστικό Σώμα Ηρακλείου για την ενημέρωση των παιδιών.
Βασικός στόχος των Village Camp είναι η συμμετοχή και όχι ο ανταγωνισμός καθώς και η αθλητική κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσω του παιχνιδιού.
Το Village Camp στηρίζεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σχολεία κάθε περιοχής, την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας και Μαζικού Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ), την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ (ΑΑΗ).


ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
 2018 – 2019

 Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 και η ομάδα ποδοσφαίρου του Σχολείου μας συμμετείχε στην ετήσια αθλητική ποδοσφαιρική διοργάνωση «Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου» όπου και έπαιξε επάξια με ομάδες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ηρακλείου και έφερε τα εξής αποτελέσματα:

1ος  αγώνας με το Δημοτικό Αγίου Μύρωνα: 6-1
2ος  αγώνας με το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: 0-5

Η ομάδα μας… Χρήστος Δεληγιάννης, Φίλλιπος Νιργιαννάκης, Μιχάλης Μουζουράκης, Αλέξης Μακράκης, Βασίλης Ρουμελιωτάκης, Στέφανος  Στάθης, Αντώνης Βοζικάκης, Κωνσταντίνος Αγιομυργιαννάκης, Ορέστης Χρηστάκης, Άγγελος Σηφάκης, Γιάννης Χατζηπαράσχος, Σπύρος Στάθης και Φάνης Μαγάκης.Συγχαρητήρια στους μαθητές  μας  για την πειθαρχία τους στα αθλητικά ιδεώδη της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας. 
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2018 - 2019

Λίγες μέρες πριν κλείσουμε για τις διακοπές του Πάσχα όλοι οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων μετέβησαν στο Στάδιο Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι «Ενδοσχολικοί αγώνες στίβου». Οι μαθητές μας  έλαβαν μέρος στα ακόλουθα αγωνίσματα:

·        μπαλάκι, 
·        άλμα εις μήκος, 
·        αγώνες δρόμου ταχύτητας
·        αγώνες δρόμου αντοχής

Η προσπάθεια όλων των παιδιών για μια αξιοπρεπή επίδοση ήταν μεγάλη αλλά  προπαντός η υπευθυνότητα, επιμονή και πειθαρχία που έδειξαν και το ομαδικό πνεύμα ενθαρρύνοντας τους συμμαθητές τους στις προσπάθειές τους ήταν πραγματικά αξιέπαινοι. Μπράβο παιδιά!

5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥΔευτέρα 1 Οκτωβρίου, 2018 και στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις για την «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπο ζωής γενικότερα. Όλοι οι μαθητές μας έδειξαν - όπως ήταν αναμενόμενο - ζήλο και ενθουσιασμό για την όλη οργάνωση και φυσικά έφεραν πολλές σπουδαίες επιδόσεις!

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων.  Εμείς σαν 21ο ευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, τον κ Κώστα Ξηρουχάκη  για την όλη οργάνωση της δράσης, τους δασκάλους μας για την επιμέλεια όλων των μαθητών μας  και όλους τους μαθητές μας για το ομαδικό πνεύμα και την πειθαρχία που έδειξαν για άλλη μια φορά.

Οι δράσεις έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Φορτέτσας. Για τους μαθητές των Α΄, Β και Γ΄ τάξεων, σας ενημερώνουμε ότι θα υλοποιηθούν προσεχώς διάφορες δραστηριότητες και για εκείνους στο προαύλιο χώρο της σχολικής μονάδας.


 • Ακολουθούν στιγμιότυπα...
 

ΣΤ ΤΑΞΗΕ ΤΑΞΗ


Δ ΤΑΞΗ

-----------------------------------------------------------------------------------


2017 - 2018
ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018

Αγώνες καλαθοσφαίρισης 2018 και το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου πιστή στην παράδοση του, θριάμβευσε και πάλι καθώς οι παίχτες τις ομάδας μας όχι μόνο κατάφεραν να βγούνε πρώτοι στον όμιλό τους αλλά και νικητές στον τελικό! Με δύο νίκες στον όμιλό τους και μια ισοπαλία, καθώς και τη νίκη στον τελικό, έφεραν τα εξής αποτελέσματα:

Στον όμιλό τους:
   
21ο –Δημ. Σχ. Γουρνών:  9 – 4
21ο – 15ο :  9 – 8
21ο – Δημ. Σχ. Αρχανών:  4 – 4

Και στον τελικό:

 21ο – 2ο Δημ. Σχ. Αλικαρνασσού: 17 – 12

Η ομάδα του Σχολείου μας: Αλέξανδρος Μακράκης, Δημήτρης Πατσαδάκης, Ειρήνη Βαβαλή, Ελίνα Κανταλή, Βασίλης Κοζής, Αλέξης Αλχμάτ και Ηρακλής Γεωργιάδης.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!


ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2017 – 2018

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 και η ομάδα ποδοσφαίρου του Σχολείου μας συμμετείχε στην ετήσια αθλητική ποδοσφαιρική διοργάνωση «Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου» όπου και έπαιξε επάξια με ομάδες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ηρακλείου και έφερε τα εξής αποτελέσματα:

1ος  αγώνας με το 9ο : 1 - 0
2ος  αγώνας με το 37ο : 1 - 2
3ος  αγώνας με το Δημ. Σχ. Πύργου : 4 –2

Η ομάδα μας… Γιάννης Σαβουιδάκης, Μάνος Χαραλαμπάκης, Αλέξης Αλχμάτ, Βασίλης Κοζής, Σπύρος Στάθης, Άγγελος Σηφάκης, Στέφανος Στάθης, Γιώργος Φυγετάκης, Σταύρος Γερογιαννάκης, Μιχάλης Μουζουράκης, Ορέστης Χρηστάκης, Φίλιππος Νιργιανάκης και  Γιάννης Χατζηπαράσχος.


Συγχαρητήρια στους μαθητές  μας  για την πειθαρχία τους στα αθλητικά ιδεώδη της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας. 


ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2017 - 2018

Την  Παρασκευή 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι «Ενδοσχολικοί αγώνες στίβου» στο Στάδιο Ελευθερίας όπου έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' τάξεων στα ακόλουθα αγωνίσματα:
·                     ρίψη ελαστικής σφαίρας, 
·                     μπαλάκι, 
·                     άλμα εις μήκος, 
·                     αγώνας δρόμου ταχύτητας 50μ και 
·                     αγώνας δρόμου αντοχής 800μ.

Η προσπάθεια όλων των παιδιών ήταν αξιέπαινη. Όλοι οι μαθητές έδειξαν πραγματικά υπευθυνότητα, επιμονή και πειθαρχία βάζοντας τα δυνατά τους αλλά και ομαδικό πνεύμα ενθαρρύνοντας  τους συμμαθητές τους στις προσπάθειές τους. Μπράβο παιδιά!ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 και οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄, και Δ΄ τάξεων επισκέφτηκαν το Παγκρήτιο Στάδιο όπου και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνώρισε και εσύ το Παγκρήτιο και τα Ολυμπιακά Αθλήματα». Αφού οι μαθητές  μας ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σταδίου τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν πολλά από τα Ολυμπιακά αθλήματα βιωματικά καθώς είχαν όλοι την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μερικά όπως την ξιφασκία, το άλμα εις μήκος, το πινγκ πονγκ και την πυγμαχία!

Ο αθλητισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ανάπτυξη Αθλητισμού (Α.Α.Η ΟΤΑ).


Α’ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ

Ήμασταν και εμείς εκεί!
… και το 21ο δεν θα μπορούσε να λείψει από την Α΄ Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης! Με το εκπαιδευτικό μήνυμα «Χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» οι μαθητές του σχολείου μας βρέθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους μαθητές απ΄όλο το νησί, ώστε να παιδευτούν στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να αγωνιστούν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.-------------------------------

2016 - 2017

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2017


Αγώνες καλαθοσφαίρισης 2017 και θρίαμβος για το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Σχολείου μας έφερε τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες! ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!Τα αποτελέσματα των αγώνων:
   21ο – 52ο:  11 – 2
21ο – Δημοτικό Αρκαλοχωρίου:  6 – 4
21ο – 46:  9 – 2
 21ο – 14ο:  11 - 5
Η ομάδα του Σχολείου μας: Βαγγέλης Βλαχάκης, Ζαχαρίας Μακράκης, Ρομπέρτο Ντούζα, Αλέξανδρος Μακράκης και Δημήτρης Σαμιώτης 


ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΙΒΟΥ  ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2016 – 2017

Την Παρασκευή 26 Μαΐου, 2017  πραγματοποιήθηκαν στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου  οι "Αγώνες  Στίβου  Νομού Ηρακλείου 2016- 2017"  όπου η αθλητική ομάδα του στίβου του 21ου, πιστή στην παράδοση έφερε σημαντικές διακρίσεις στη Σχολική κοινότητά μας με την αξιέπαινη προσπάθεια της.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα σκυταλοδρομίας αγοριών 4 x 60  για την 1η θέση στο νομό και στην ομάδα σκυταλοδρομίας κοριτσιών 4 x 60  για την 1η θέση στη σειρά της και στη 2η θέση στο σύνολο! Επίσης στους μαθητές μας Σάββα Χαραλαμπάκη και Αλέξανδρο  Μακράκη για την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στο άλμα σε μήκος  αλλά και σε όλα τα παιδιά της ομάδας στίβου  για το ομαδικό πνεύμα, την υπευθυνότητα, την επιμονή, το θάρρος και την πειθαρχία που έδειξαν με τη συμμετοχή τους.

Τέλος ευχαριστούμε τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, τον κ Κώστα Ξηρουχάκη για την επίβλεψη, την επιμέλεια, την στήριξη  και την εμψύχωση του στους μαθητές μας.

1η θέση στο άλμα σε μήκος: Σάββας Χαραλαμπάκης
2η θέση: Αλέξανδρος Μακράκης

1η θέση στη σκυταλοδρομία αγοριών 4 x 60
Συμμετείχαν οι μαθητές: Κων/νος Μπουτζαλής, Αλέξανδρος Μακράκης, Γιώργος Κατσελής και Σάββας Χαραλαμπάκης 

2η θέση στη σκυταλοδρομία κοριτσιών 4 x 60
Συμμετείχαν οι μαθήτριες: Ειρήνη Σκουλά, Σοφία Γιάννικα, Αγγελική Παππά και Ελίνα Σηφάκη  ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2016 - 2017
Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και η ομάδα ποδοσφαίρου του Σχολείου μας συμμετείχε στην ετήσια αθλητική ποδοσφαιρική διοργάνωση «Σχολικούς Αγώνες Ποδοσφαίρου» όπου και έπαιξε επάξια με ομάδες Δημοτικών Σχολείων του Ηρακλείου και έφερε τα εξής αποτελέσματα:

1ος αγώνας με το 47ο : 1 - 0
2ος αγώνας με το 18ο : 1 - 1
3ος αγώνας με το 37ο : 2 –0

Η ομάδα μας… Μιχάλης Μουζουράκης, Φίλιππος Νιργιαννάκης, Αλέξης Αλαχμάς, Μάνος Χαραλαμπάκης, Γιώργος Φυγετάκης, Βασίλης Κοζής, Γιώργος Ξενάκης, Νίκος Μαγάκης, Μάρτιν Κόπρινκοβ, Σάββας Χαραλαμπάκης, Ρομπέρτο Ντούζα, Κωνσταντίνος Μπουτζαλής και Χάρης Μακράκης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές  μας  για την πειθαρχία τους στα αθλητικά ιδεώδη της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας. 
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016 - 2017

Την Τετάρτη 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες στο Στάδιο Ελευθερίας όπου έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' Τάξεων στα ακόλουθα αγωνίσματα:
·                     ρίψη ελαστικής σφαίρας, 
·                     μπαλάκι, 
·                     άλμα εις μήκος, 
·                     αγώνας δρόμου ταχύτητας 50μ και 
·                     αγώνας δρόμου αντοχής 800μ.

 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών...   Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
  Σήμερα επισκέφτηκε το Σχολείο μας αντιπροσωπεία παικτών της αντρικής ομάδας καλαθοσφαίρισης του “Εργοτέλη” και παρουσίασαν το άθλημα στους μαθητές του Σχολείου.
  Δώρισαν στολές για την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Σχολείου, μια μπάλα με τις υπογραφές των παικτών της ομάδας, μπάλες μπάσκετ για το μάθημα της γυμναστικής και ένα βιβλίο με την ιστορία του Εργοτέλη.
  Τέλος μας έκαναν μια μικρή επίδειξη των ικανοτήτων τους! Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους αγώνες τους! ----------------------------

ΕΙΜΑΣΤΕ 
ΤΟΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!!!3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Εμείς, οι μαθητές από το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου...
  νιώθουμε τη χαρά της άθλησης 
χωρίς το άγχος της νίκης 
και το φόβο της αποτυχίας!

-------------

2015 - 2016

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Το Σχολείο μας συμμετείχε φέτος στα πλαίσια των "Αγώνων 
Δημοτικών Σχολείων Νομού Ηρακλείου 2015 - 2016" και με ομάδα καλαθοσφαίρισης στο νέο κλειστό γήπεδο Ηρακλείου "Δυο Αοράκια" όπου και μας έκανε και πάλι περίφανους! Η ομάδα μας έφερε τα εξής αποτελέσματα:

1ος αγώνας: 21ο - 14ο     9 - 5
2ος αγώνας: 21ο - 26ο     6 - 8
3ος αγώνας: 21ο - 30ο:    8 - 4
4ος αγώνας: 21ο - Δ. Σ. Επισκοπής     8 - 5
Μπράβο στην ομάδα μας!


ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
2015- 2016

Την Τρίτη 24 Μαΐου, 2016 πραγματοποιήθηκαν στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου οι "Αγώνες Αθλοπαιδείας Δημοτικών Σχολείων Νομού Ηρακλείου 2015- 2016"  όπου η αθλητική ομάδα του στίβου του Σχολείο μας και πάλι έφερε σημαντικές διακρίσεις στη Σχολική κοινότητά μας με την αξιέπαινη προσπάθεια της.

Πολλά συγχαρητήρια στο μαθητή μας Σάββα Χαραλαμπάκη για την 1η θέση στο νομό Ηρακλείου στο μήκος  και στην μαθήτριά μας Ραφαέλα Αντωνακάκη για τη 2η θέση στη ρίψη ελαστικής σφαίρας. Εξίσου πολλά συγχαρητήρια για τη 3η θέση στην ομάδα σκυταλοδρομίας αγοριών 4 x 60.

Ευχαριστούμε τα παιδιά για τη χαρά που μας έδωσαν! 

                                                          Πάντα τέτοια!!!


-----------
ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Την Τετάρτη  11 Μαΐου, η ομάδα ποδοσφαίρου του Σχολείου μας συμμετείχε στους «Σχολικούς Αγώνες 2015 -2016» όπου και κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό της! Η ομάδα μας έφερε τα εξής αποτελέσματα:

1ος αγώνας με το 14ο: 1 - 0
2ος  αγώνας με το 1ο Αρχανών: 3 - 2
3ος αγώνας με το 50ο: 1 – 1

Η ομάδα μας… Αλέξανδρος Τσακιρέλης, Βασίλης Ξενάκης, Βαγγέλης Λεμονιάς, Μιχάλης Καπετανάκης, Μάνος Τζανάκης, Βασίλης Κοζής, Γιώργος Καλιτζής, Γιώργος Φρουδάκης, Γιώργος Ξενάκης, Κωνσταντίνος Μπουτζαλής, Ρομπέρτο Ντούζα, Σάββας Χαραλαμπάκης, Μάρτιν Κόπρινκοβ κ Νίκος Μαγάκης.

Συγχαρητήρια στους μαθητές  μας!!!


ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιοι Ενδοσχολικοί Αγώνες στο Στάδιο Ελευθερίας όπου έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' Τάξεων στα ακόλουθα αγωνίσματα:
 • ρίψη ελαστικής σφαίρας, 
 • μπαλάκι, 
 • άλμα εις μήκος, 
 • αγώνας δρόμου ταχύτητας 50μ και 
 • αγώνας δρόμου αντοχής 800μ.

 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών... Οταν βρέχει έξω...Σαν πολύ δεν μας τυραννάει ο κύριος γυμναστής κορίτσια;ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σήμερα  - Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 - διεξάχθηκε η 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Σχολείου μας μεταβήκανε στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας  όπου  τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες ποδόσφαιρου και καλαθοσφαίρισης. Η ημέρα αυτή έχει θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων.

Η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι ουσιαστικά η «εθιμική» έναρξη Σχολικών Αγώνων και έχει οριστεί για την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Συνδέεται με κεντρικό θεματικό άξονα ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και σημαίνει συμμετέχω, προσπαθώ, συναγωνίζομαι και κάνω την προσωπική μου υπέρβαση.****************************************

2014 - 2015

H ομάδα ποδοσφαίρου του Σχολείου μας για το σχολικό έτος 2014 - 2015.
3η θέση στον όμιλό της στους "Σχολικούς Αγώνες Ηρακλείου".


ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
2014- 2015

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκαν στο Παγκρήτιο Στάδιο οι "Αγώνες Αθλοπαιδείας Δημοτικών Σχολείων Νομού Ηρακλείου 2014 - 2015"  όπου το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου θριάμβευσε για άλλη μια φορά με τις σημαντικές διακρίσεις που έφερε αλλά πάνω απ΄όλα με την αξιέπαινη προσπάθεια ολόκληρης της αθλητικής ομάδας. Πολλά συγχαρητήρια στον Ανδρέα Κόκκινο για τη 2η θέση στο νομό Ηρακλείου στη ρίψη ελαστικής σφαίρας και εξίσου πολλά συγχαρητήρια για τη 2η θέση στην ομάδα σκυταλοδρομίας  αγοριών 4 x 60. Eυχαριστούμε τα παιδιά για τη χαρά που μας έδωσαν και πάνω απ΄όλα τον δάσκαλό μας τον κ Κώστα Ξηρουχάκη που χωρίς εκείνον δε θα γινόταν τίποτα. Πάντα τέτοια!!!      2η θέση στον Ανδρέα Κόκκινο στη ρίψη ελαστικής σφαίρας!


Το μικρό μας τρέχει τρέχει τρέχειιιιιιι...

Η χαρά των παιδιών μετά τον αγώνα σκυταλοδρομίας όπου και διακρίθηκαν είναι απερίγραπτη!


Ολόκληρη η αθλητική ομάδα του Σχολείου μας...Στιγμές χαλάρωσης για τους αθλητές μας...

Η ομάδα σκυταλοδρομίας αγοριών... 2η θέση στο νομό Ηρακλείου
Είμαστε όλοι νικητές!

Και του χρόνου παιδιά!!!

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2015

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκαν οι Ενδοσχολικοί Αγώνες στο Στάδιο Ελευθερίας όπου έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές των Ε' και ΣΤ' Τάξεων στα αγωνίσματα ρίψη ελαστικής σφαίρας, μπαλάκι, άλμα εις μήκος, αγώνας δρόμου ταχύτητας 50μ και αγώνας δρόμου αντοχής 800μ. 
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών... 


Πάμε για ζέσταμα!
Τα κορίτσια στο μπαλάκι...

Σειρά των αγοριών...


Άλμα εις μήκος...

Ξεκούραση...


Η συνέχεια στους αγώνες δρόμου...

********************************


Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 εορτάστηκε  η 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας, όπως στα σχολεία όλης της χώρας, με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».
Πραγματοποιήθηκαν  Αθλητικές δραστηριότητες (αγώνες αθλοπαιδιών), κινητικές δραστηριότητες (αγώνες δρόμου ταχύτητας , εμποδίων, αλμάτων, ρίψεων, σκυταλοδρομίες), παιχνίδια κ.ά. Οι δράσεις αυτές υλοποιήθηκαν  κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της Γυμναστικής. Παράλληλα με τις κινητικές δράσεις, προβλήθηκαν διάφορες ταινίες για τους μαθητές των Δ’, Ε’ κ’ ΣΤ’ τάξεων και στη συνέχεια έγιναν συζητήσεις για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αύριο Τρίτη 7 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι προβολές ταινιών για τους μαθητές της Γ ‘ Τάξης και την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των μαθητών των Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεων στο αθλητικό κέντρο Φορτέτσας.

"Δεν με πειράζει που εσύ διαφέρεις από μένα".

Μια από τις πολλές ταινίες που προβλήθηκαν.
 • Η επίσκεψη των μαθητών στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας..  Slideshow με φωτογραφικό υλικό όλων των δραστηριοτήτων υπάρχει στην αρχική σελίδα του blog (επάνω δεξιά).
Την επομένη έγιναν στο χώρο του σχολείου κινητικές δραστηριότητες και για τα παιδιά της Γ Τάξης! Ποιος είπε ότι δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά;
---------------------------------------------------
2013 - 2014
ΣΑΛΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ από τους μαθητές μας: 
Θοδωρή Καναβάκη
Φρισέλντα Μπράχο κ'
Μανόλη Παπαδάκη 

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2014

2η θέση στον Αγώνα Δρόμου Κοριτσιών 150μ στην Γιασεμή Βοσκάκη (δεξιά)
5η θέση στον Αγώνα Δρόμου 150μ Αγοριών στον μαθητή μας Κων/νο Αντωνάκο
2η θέση στο αγώνισμα Μπαλάκι στην μαθήτρια μας Μαρίνα Παπαχατζάκη
2η θέση στον Αγώνα Δρόμου 600μ στην μαθήτρια μας Φρισέλντα Μπράχο

5η θέση για την Ομάδα Σκυταλοδρομίας Αγοριών


 Συμμετείχαν οι μαθητές: Αριστείδης Πολυχρονάκης, Ανδρέας Κόκκινος, Φαίδων Κωστελίδης κ' Κων/νος Αντωνάκος 

 Στον Αγώνα Δρόμου 150μ αγοριών ο Αριστέιδης Πολυχρονάκης έλαβε 5η θέση3η θέση για την Ομάδα Σκυταλοδρομίας Κοριτσιών 

Συμμετείχαν οι μαθήτριες: Καλλιόπη Κουβαρά, Γιασεμή Βοσκάκη, Φρισέλντα Βπράχο κ' Σταθάκη Φένια

ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2014

Από αριστερά επάνω: Καπετανάκης Γιάννης, Παρτάλης Νίκος, Αντωνάκος Κων/νος, Κουρπάς Αντώνης, Νταής Αλέξανδρος, Πολυχρονάκης Αρης, Σκουλάς Κων/νος, Λεμονιάς Βαγγέλης, Καπετανάκης Μιχάλης, Γκιοκέγια Αντρέας, Μπράχο Γιάννης, κ' Κόκκινος Αντρέας
Η ομάδα του Σχολείου μας έλαβε 1η θεση στον όμιλό της.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2014

5η θέση στα 50μ πρόσθιο στην Μαρίνα Παπαχατζάκη

Σχολικούς αγώνες 2012- 2013

Οι μαθήτριές μας ετοιμάζονται για την εκδήλωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου