Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΡΩΙΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΣΗ

 



Αγαπητοί γονείς, κατόπιν πρωινής ενημέρωσης  από τον υπεύθυνο οδηγό που εκτελεί το πρωινό δρομολόγιο για τον Άγιο Βλάσση, το λεωφορείο θα περνάει από τον Άγιο Βλάσση 7:45-7:50 και θα βρίσκεται στο σχολείο 8:00 με 8:05

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση γονέων για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς


 

   Αγαπητοί γονείς,

 Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024  ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά που ευχόμαστε σε όλους να είναι μια χρονιά δημιουργική,  ελπιδοφόρα και γεμάτη υγεία!!!

Οι μαθητές/τριες  θα προσέλθουν στο σχολείο  με τον  γονέα/κηδεμόνα τους ή με το λεωφορείο, όσοι δικαιούνται μεταφοράς και θα παραμείνουν στον αύλειο χώρο του σχολείου για να παρακολουθήσουν τον Αγιασμό, ο οποίος θα ξεκινήσει 9 π.μ.

Μετά το πέρας του Αγιασμού και των χαιρετισμών, προκειμένου να προχωρήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα με την οργάνωση του σχολείου,  θα μοιραστούν   στους γονείς ή στους μαθητές από τους εκπαιδευτικούς τους, οι  παρακάτω υπεύθυνες δηλώσεις:

1.     Υπεύθυνη δήλωση γονέα ότι επιθυμεί το παιδί του να αποχωρεί μόνο του από το  σχολείο, με τα πόδια,  στις 13:15 ή στις 15:00  ή στις 16:00. 

      Υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης χωρίς συνοδεία γονέα


2. Υπεύθυνη Δήλωση συγκατάθεσης για τη συμμετοχή του παιδιού στον εκκλησιασμό για τη γιορτή του πολιούχου, Τιμίου Σταυρού και συγκατάθεση για το αν επιθυμείτε το παιδί σας να κοινωνήσει, στις 13/9/2024.

        

        Υπεύθυνη δήλωση εκκλησιασμού 


3.  Επίσης, μπορείτε να δηλώσετε στην κυρία Παπακώστα, αν είστε δικαιούχοι μεταφοράς με τα λεωφορεία, σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, αν δεν επιθυμείτε να κάνετε χρήση του λεωφορείου και να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση.

Όσες δηλώσεις σας αφορούν μπορείτε να τις συμπληρώνετε άμεσα και να τις παραδώσετε στον εκπαιδευτικό του παιδιού σας ή να τις στείλετε την επόμενη μέρα με το παιδί σας.

Τις παραπάνω υπεύθυνες δηλώσεις μπορείτε να τις παραλάβετε  και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του σχολείου, για όσους γονείς και παιδιά δε θα βρίσκονται στον Αγιασμό, να τις εκτυπώσετε και να τις στείλετε στο σχολείο με το παιδί σας, ώστε να τις παραδώσει στον εκπαιδευτικό του.

Σε περίπτωση που έχετε αλλάξει e-mail ή τηλέφωνο επικοινωνίας, παρακαλώ να το δηλώσετε στον εκπαιδευτικό του παιδιού σας την ημέρα του Αγιασμού ή τηλεφωνικά ή με email.

 

Tην   Πέμπτη 12/9/2024, οι μαθητές/τριες του σχολείου θα παραλάβουν τα βιβλία τους από τον/την εκπαιδευτικό του τμήματος, οπότε θα φροντίσουν να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα. 

Την Πέμπτη 12/9/2024 όλες οι τάξεις θα σχολάσουν  13:15, εκτός από τα πρωτάκια, που θα σχολάσουν 12:25, για λόγους προσαρμογής. Την Παρασκευή 13/9/24 όλοι οι μαθητές/μαθήτριες θα σχολάσουν 13:15. Από τη Δευτέρα 16/9/2024 θα λειτουργήσει  το Ολοήμερο Πρόγραμμα και η Πρωινή ζώνη, επομένως το σχολικό πρόγραμμα θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Τα πρωτάκια, την Πέμπτη 12/9/2024, θα προσέλθουν στο σχολείο με έναν γονέα και μετά το τέλος της προσευχής θα παραμείνουν στον αύλειο χώρο, μαζί με τους γονείς, για να γίνει το μοίρασμα των τμημάτων.   

Παρακαλώ να παρακολουθείτε καθημερινά τα e-mail σας, ώστε να είστε ενήμεροι για τη λειτουργία του σχολείου.

Την Παρασκευή 13/9/2024, παραμονή της γιορτής του Πολιούχου της Φορτέτσας, το σχολείο θα πάει για εκκλησιασμό στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού, με τα παιδιά που θα παραδώσουν την υπεύθυνη δήλωση γονέα ότι επιθυμούν να συμμετέχουν. Αφού ολοκληρωθεί ο εκκλησιασμός θα συνεχιστεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα.

……………………………………………………………………………..

Από την  Πέμπτη 12/9/2024 και για όλη τη σχολική χρονιά  η προσέλευση των μαθητών/τριών στο σχολείο  θα γίνεται 8:00- 8:15.  Οι γονείς θα αφήνουν το παιδί τους στην είσοδο, όπου θα το παραλαμβάνει ο εφημερεύων εκπαιδευτικός και θα αποχωρούν. 

Οι μαθητές/τριες που αποχωρούν μόνοι/ες τους με τα πόδια, χωρίς συνοδεία γονέα, πρέπει να έχουν μαζί τους κάρτα αποχώρησης ανάλογου χρώματος (13:15 πράσινη κάρτα ή 15:00 κίτρινη κάρτα  ή 16:00 κόκκινη κάρτα), αφού πρώτα ο γονέας έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί το παιδί του να αποχωρεί μόνο του από το σχολείο, με την ώρα αποχώρησης να αναγράφεται ευδιάκριτα. 

Επίσης, οι μαθητές που αποχωρούν με το λεωφορείο θα έχουν μαζί τους μπλε κάρτα.

Τα παιδιά θα έχουν με την αποχώρησή τους μαζί τους, μια χρωματιστή κάρτα, την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν  στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς, που θα βρίσκονται στις  πόρτες και θα αποχωρούν. Η απώλεια της κάρτας θα καθυστερεί την αποχώρηση του μαθητή.

Η  έξοδος  από το σχολείο  θα γίνεται από δύο πόρτες. Από τη μικρή πόρτα οι μαθητές που συνοδεύονται από τους γονείς τους και από τη μεγάλη (είσοδος γκαράζ ), οι μαθητές που αποχωρούν μόνοι τους και τα παιδιά που αποχωρούν με το λεωφορείο.

Παρακαλούμε οι γονείς να μην συνωστίζονται στα σημεία εξόδου και να φροντίζουν να διευκολύνουν την αποχώρηση των παιδιών.

Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη διεύθυνση του Σχολείου τηλεφωνικά (2810232577) ή μέσω e-mail (mail@21dim-irakl.ira.sch.gr), καθώς η είσοδος των γονέων στο Σχολείο από την Τρίτη  12/9/2023 δε θα επιτρέπεται, εκτός ειδικών περιπτώσεων και κατόπιν συνεννόησης με τη Διευθύντρια ή τον/την εκπαιδευτικό που επιθυμεί ο γονέας/κηδεμόνας.

Η αποχώρηση όλη τη χρονιά θα γίνεται σταδιακά ανά τμήμα με τη συνοδεία του  εκπαιδευτικού.

Η ασφάλεια των μαθητών θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα όλων μας. 

Όποιο παιδί πρέπει να αποχωρήσει από το σχολείο σε χρόνο διαφορετικό από την καθορισμένη αποχώρησή του, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να ενημερώνει το σχολείο τηλεφωνικά για το λόγο και να υπογράφει υπεύθυνη δήλωση πρόωρης αποχώρησης. 

Το σχολείο μας φέτος   θα λειτουργήσει ως 9/θέσιο με σύμπτυξη της Β τάξης, η οποία θα λειτουργήσει με  19 μαθητές μετά τις μετεγγραφές που πραγματοποιήθηκαν.

Η κατανομή των αιθουσών του σχολείου έχει ως εξής:

Στο ισόγειο βρίσκονται τα τμήματα: Α1, Α2,  Β, Γ.

Στον όροφο βρίσκονται τα τμήματα Δ1, Δ2, Ε, ΣΤ1, ΣΤ2.  

Στο σχολείο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καθαριότητας,  κλαδέματος, έλεγχος δέντρων από την υπηρεσία πρασίνου, απολύμανσης όλων των χώρων, αποκατάστασης βλαβών.

 Η συνεργασία όλων μας   πρέπει να είναι καλόπιστη, ειλικρινής και ουσιαστική, με κοινό στόχο την πρόοδο των μαθητών/τριών σε όλους τους τομείς. Θέλουμε  τους γονείς  συνεργάτες και  συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο μας για να ανεβάσουμε το σχολείο μας ακόμα πιο ψηλά. 

Οι αξίες της συλλογικότητας και του εποικοδομητικού διαλόγου είναι τα θεμέλια της σχολικής μας κοινότητας και  της σχέσης εκπαιδευτικών με μαθητές και γονείς.

Με τις αξίες αυτές ζωντανές και παρούσες η σχολική χρονιά που ξεκινά ευχόμαστε να είναι ασφαλής και δημιουργική!

Καλή δύναμη σε όλους!

                                                             

 

 

                                                             Η Διευθύντρια του Σχολείου

                                                                          Τελάκη  Σοφία

 

 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΓΙΑΣΜΟΣ Σχολικό έτος: 2024-25

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ Σχολικό έτος: 2024-25

                                            21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

 Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2024 στις 09:00.

Τα λεωφορεία θα εξυπηρετήσουν τους/τις μαθητές/μαθήτριες που δικαιούνται μεταφορά σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα. Τα λεωφορεία θα περάσουν 8:10 από τον Άγιο Βλάσση και 8:45 από την οδό Ευτέρπης. Η αποχώρηση με τα λεωφορεία από το σχολείο θα γίνει στις 10:00. Τα βιβλία θα δοθούν την Πέμπτη 12/9/2024, οπότε τα παιδιά θα πρέπει να κρατάνε τις τσάντες τους. 

 Σας ευχόμαστε καλή & δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και πρόοδο!