Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 202121o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τηλ. 2810232577 & 2810361563

email: mail@21dim-irakl.ira.sch.gr

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

Aγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε για γενικά θέματα λειτουργίας του Σχολείου:

 • Οι είσοδοι του Σχολείου θα ανοίγουν στις 8.00. Αυτήν την ώρα αρχίζει και η εφημερία των Εκπαιδευτικών. Κάποιοι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους νωρίτερα. Έχουμε κατ’ επανάληψιν δηλώσει ότι το Σχολείο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος εκτός των χώρων του και εκτός του ωραρίου λειτουργίας του. Όλοι οι μαθητές φορούν την προστατευτική μάσκα. Κανένας γονέας ή άλλο πρόσωπο δεν θα εισέρχεται στο Σχολείο αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Το κουδούνι το πρωί χτυπάει σας 8.15. Στις 8.25 κλείνει η εξωτερική πόρτα του Σχολείου και παραμένει κλειστή καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος για την ασφάλεια των μαθητών. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών. Για κάθε αποχώρηση μαθητή για συγκεκριμένο λόγο από το Σχολείο πρέπει πάντα να ενημερώνεται ο αρμόδιος Δάσκαλος και η Διευθύντρια από τον ίδιο τον γονέα και όχι από τρίτο πρόσωπο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που θέλει   ο γονέας   να επισκεφτεί το Σχολείο θα πρέπει πρωτίστως να έχει ενημερώσει τηλεφωνικά το Σχολείο.
 • Παρακαλούμε για συνεχή επιστασία και επιτήρηση των παιδιών σε κάθε θέμα που τα αφορά καθώς και για τη βοήθειά σας για ενημέρωση και εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα καθημερινής υγιεινής και μάλιστα μέσα στις δύσκολες συνθήκες του κορωνοϊού, μέσα και έξω από το Σχολείο, καθώς και το σεβασμό σας δημόσιας περιουσίας και των κοινόχρηστων αναλώσιμων υλικών και των κόπων των αρμόδιων για την καθαριότητα προσώπων. Όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους δύο καθαρές μάσκες (μία θα φορούν και μία στην τσάντα σε σακουλάκι). Δυστυχώς, κάποιοι μαθητές έρχονται στο Σχολείο χωρίς μάσκα. Καθημερινά εστιάζουμε την προσοχή των παιδιών στα τρία βασικά: ΜΑΣΚΕΣ - ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ - ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ! 
 • Το Σχολείο είναι επαρκώς εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα υλικά για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου για κορωνοϊό περιστατικού, καθώς και για την προφύλαξη των μαθητών και των εργαζόμενων. Ωστόσο όλοι πρέπει να έχουμε κατάλληλη ενημέρωση και να έχουμε αίσθημα ευθύνης έναντι των άλλων.
 • Παρακαλούμε να επιστήσετε την προσοχή των παιδιών σας σε θέματα συμπεριφοράς στους Δασκάλους και συμμαθητές  και τα λοιπά πρόσωπα που επικουρούν τη σχολική λειτουργία (υπεύθυνη καθαριότητας, σχολική τροχονόμος, υπεύθυνη Κυλικείου). Η συμπεριφορά αυτή για κανένα λόγο δεν πρέπει να ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια. Η μέριμνα για εξάλειψη σας λεγόμενης σχολικής βίας πρέπει να είναι διαρκής. Γι’ αυτό έχουμε όλοι τεράστια ευθύνη.
 • Το Κυλικείο του Σχολείου αποτελεί κατάστημα εντός του Σχολείου και λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες. Εκμισθώνεται από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και καταβάλλεται ενοίκιο για την λειτουργία του. Επομένως αποδίδει έσοδα τα οποία χρησιμοποιούνται για την λειτουργία των Σχολείων. Για να συνεχίζει να υπάρχει το Κυλικείο θα πρέπει να το στηρίζουμε με τους τρόπους που μπορούμε. Παρακαλούμε να προτιμούν τα παιδιά το Κυλικείο στις αγορές τους. Οι γονείς των μαθητών που προμηθεύονται είδη από το Κυλικείο θα πρέπει, εφόσον τα παιδιά  τους δεν έχουν χρήματα, να συνεννοούνται με τους υπεύθυνους του Κυλικείου για να μη δημιουργούνται ανεπιθύμητες υποχρεώσεις  και παρεξηγήσεις. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σας αγορές τους και να μην ξεφεύγουν από τα όρια που εσείς βάζετε. Όσοι γονείς προτιμούν να παρασκευάζουν το πρόγευμα των παιδιών στο σπίτι παρακαλούμε να μην το αμελούν και να ενημερώνουν τα παιδιά τους σε περίπτωση που δεν έχουν φαγητό. Διαφορετικά φέρνουν τους ίδιους, τα παιδιά τους και τους Εκπ/κούς σε δύσκολη θέση. Όσοι γονείς έχουν οικονομικές εκκρεμότητες από προηγούμενα έτη να συνεννοηθούν άμεσα με τους υπεύθυνους και να τις τακτοποιήσουν. Έχουν ηθική υποχρέωση σ’ αυτό.
 • Στο Σχολείο δεν πρέπει να έρχεται κανένα είδος για κεράσματα λόγω γενεθλίων ή ονομαστικών εορτών, έστω και συσκευασμένο, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
 • Η χρήση κινητών τηλεφώνων και κάθε ηλεκτρονικής συσκευής ή παιχνιδιού από τους μαθητές μέσα στο Σχολείο, σας γνωρίζετε, απαγορεύεται ρητά. Το Σχολείο διαθέτει τηλέφωνα και επικοινωνεί μαζί σας όποτε και εφόσον χρειάζεται. Έχει αναβαθμίσει τον εξοπλισμό του για τις διδακτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των μαθητών με σύγχρονα μέσα. Παρακαλούμε να μη μας φέρνετε σε δύσκολη θέση, γιατί αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτό. Επίσης τα παιδιά δεν θα φέρνουν στο  Σχολείο κάθε είδους παιγνίδια ή/και πράγματα αξίας. Το Σχολείο δεν φέρνει καμία ευθύνη αν χαθούν. 
 • Σε περίπτωση απεργίας το Σχολείο ενημερώνεται από τους Εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή την ημέρα της απεργίας. Από σας 7.50 μπορούν οι γονείς να ενημερώνονται τηλεφωνικά αν ο Δάσκαλος του Τμήματος απεργεί ή όχι. Οι μαθητές των Τμημάτων που απεργούν αποχωρούν από το Σχολείο μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς. Εννοείται ότι όταν απεργεί συνολικά το προσωπικό του Σχολείου τότε δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της παραπάνω επικοινωνίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να βρίσκεστε σε ετοιμότητα για την ασφάλεια των παιδιών και να ενημερώνεστε από τον ιστότοπο (blog) του Σχολείου ή τις ανακοινώσεις στις πινακίδες.
 • Δρομολόγιο για τους μεταφερόμενους μαθητές γίνεται το πρωί και  το μεσημέρι. Οι μαθητές θα βρίσκονται έγκαιρα στους τόπους που τους εξυπηρετούν και θα αποβιβάζονται με ευθύνη των γονέων. Οι γονείς θα πρέπει να επιβάλουν στα παιδιά τον σεβασμό της ξένης περιουσίας και την ευπρεπή στάση κατά την μεταφορά τους. Το Σχολείο επιφυλάσσεται να στερήσει από μαθητή την μεταφορά εφόσον ασχημονεί και παρεκτρέπεται μέσα στο μεταφορικό μέσο, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του και των άλλων και εκθέτοντας τον εαυτό του, το Σχολείο και την οικογένειά του. 
 • Όσοι γονείς δεν έχουν φέρει στο Σχολείο α) Δελτία Υγείας (Α, Δ τάξη), β) Βεβαιώσεις εργαζομένων ή άνεργων γονέων (Ολοήμερο) να το κάνουν το συντομότερο.
 • Όσοι γονείς βρίσκονται σε ιδιαίτερη οικογενειακή κατάσταση (μονογονεϊκή οικογένεια, διάσταση, χηρεία, διαζύγιο) θα πρέπει να ενημερώσουν το Σχολείο και να προσκομίσουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα για την κηδεμονία – επιμέλεια των παιδιών.
 • Όσοι γονείς επιθυμούν για λόγους οικονομικής δυσπραγίας να εφοδιαστούν τα παιδιά τους με σχολικά είδη να απευθύνονται στο Σχολείο, φυσικά υπό εχεμύθεια. Εάν υπάρχει δυνατότητα θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε.
 • Παρακαλούμε, ενημερωθείτε όλοι από τον εσωτερικό Κανονισμό του Σχολείου, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπό μας και συζητήσετε τις διατάξεις του με τα παιδιά σας.
 • Τέλος, σας υπενθυμίζουμε ό,τι το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση των παιδιών στο Σχολείο. Για την καλύτερα λειτουργία οι μαθητές θα κρατάνε το αρνητικό αποτέλεσμα για επίδειξη στους υπεύθυνους Εκπαιδευτικούς κατά την προσέλευσή τους των ημερών αυτών στο προαύλιο χώρο του Σχολείου. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανένα μαθητή/τρια χωρίς το αποδεικτικό αυτό. Παρακαλούμε τους γονείς για την επιμέλεια και την κατανόησή τους.      

 

                                                                        Από το Σχολείο


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου