Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021


21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τηλ. 2810232577 & 2810361563

email: mail@21dim-irakl.ira.sch.gr

 

ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

 

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι:

Το πρόγραμμα του Ολοήμερου Προγράμματος για την τρέχουσα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021. Λόγω μη τοποθέτησης μέχρι σήμερα ενός (1) Εκπαιδευτικού το Ολοήμερο θα λειτουργεί προσωρινά μέχρι τις 3.00 μ.μ.

 Όσοι δεν έχουν φέρει ακόμα δικαιολογητικά εργασίας ή ανεργίας και για τους δύο γονείς καθώς και Δελτία Υγείας (Α, Δ τάξη) να τα προσκομίσουν το συντομότερο. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να μην κρατήσουμε τα παιδιά. Oι γονείς των μονογονεϊκών οικογενειών δεν χρειάζεται να φέρουν δικαιολογητικά. Οι γονείς των ευπαθών ομάδων θα προσκομίσουν ιατρικά πιστοποιητικά δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Για την λειτουργία του προγράμματος απαιτείται σοβαρή προσπάθεια και από εσάς σε θέματα πειθαρχίας, συνέπειας και συμπεριφοράς των παιδιών μέσα και έξω από την τάξη, ώστε να μην παρουσιάζονται προβλήματα δυσλειτουργίας. Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί ορίστηκαν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Παρακαλούμε να τους διευκολύνετε – όπως άλλωστε το κάνετε πάντα – στο σημαντικό έργο τους.

Η παράδοση των μαθητών θα γίνεται πάντα από την αρμόδιο Εκπ/κό κι όχι από άλλο, μη εξουσιοδοτημένο, πρόσωπο. Παράδοση μαθητή πριν την δηλωμένη ώρα θα γίνεται μόνο σε απόλυτα αναγκαία περίσταση και θα πρέπει να έχει ενημερωθεί το Σχολείο έγκαιρα από τον γονέα/κηδεμόνα του. Η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης (15.00 ή 16.00) θα πρέπει να τηρείται επακριβώς, χωρίς καμιά καθυστέρηση (π.χ. λόγω κυκλοφορίας, τυχαίας εργασίας κ.τ.λ.). Σε κάθε περίπτωση αλλαγής ώρας αποχώρησης θα πρέπει να ενημερώνετε άμεσα το Σχολείο με υπεύθυνη δήλωση. Επίσης σε κάθε αλλαγή τηλεφώνου ή προσώπου παραλαβής του παιδιού κατά την αποχώρηση θα πρέπει να ενημερώνετε αμέσως, διότι στο θέμα αυτό φέρετε ακέραιη την ευθύνη. Σε περίπτωση διακοπής ο γονέας έχει άμεση υποχρέωση να ενημερώσει το Σχολείο και να υπογράφει σχετική υπεύθυνη δήλωση. Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας μαθητή θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα το Σχολείο.

Παρακαλούμε θερμά τους γονείς που δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ φοίτησης των παιδιών τους στο Ολοήμερο να μην τα φέρουν λόγω του μεγάλου αριθμού που έχουμε και φέτος (οι μαθητές έχουν χωριστεί σε 2 Τμήματα).

Όλοι οι μαθητές θα έχουν το γεύμα τους στο Σχολείο με επίβλεψη των Εκπ/κών. Θα φέρνουν το φαγητό της επιλογής σας  από το σπίτι το πρωί, όχι τα διαλείμματα ή το μεσημέρι συγγενικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις διανομής φαγητού. Τα δοχεία του φαγητού πρέπει να είναι προσεγμένα και καλά κλεισμένα. Τα παιδιά θα έχουν χαρτοπετσέτες, «σουπλά» με το όνομά τους, πλαστικό πιρούνι ή κουτάλι ανάλογα με το φαγητό. Το φαγητό θα πρέπει να είναι σε βαλιτσάκι, όπου θα γράψετε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο το ονοματεπώνυμο και την τάξη του παιδιού. Τα ίδια θα γράφονται και στα δοχεία φαγητού. Το βαλιτσάκι θα παραμένει στην θέση του παιδιού στην αίθουσα του Τμήματός του μέχρι το γεύμα. Όσα παιδιά δεν έχουν φαγητό αλλά κάτι πρόχειρο θα συμμετέχουν υποχρεωτικά, χωρίς αντιρρήσεις, στο γεύμα στην ορισμένη αίθουσα και δεν θα περιφέρονται για κανένα λόγο.

Το φαγητό, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, δεν θα μπαίνει σε ψυγείο, ούτε θα ζεσταίνεται. Καλό είναι να αποφεύγονται τα φαγητά με πολλά υγρά (σούπες κ.ά.). Εσείς θα κρίνετε το κατάλληλο γεύμα για το παιδί σας, το οποίο θα πρέπει να είναι επιμελημένο, στη σωστή ποσότητα, ώστε να μην έρχεται σε δύσκολη θέση το παιδί ή η/ο Εκπαιδευτικός.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου