Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020



21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                   

3/12/2020


Αγαπητοί γονείς,

Η πορεία της εξ’ αποστάσεως σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης των μαθητών του Σχολείου μας προχωρεί ικανοποιητικά, δεδομένων των συνθηκών, των ελλείψεων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε όλοι. Το σύνολο σχεδόν των μαθητών μας συμμετέχει με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο στην τηλεκπαίδευση και ανταποκρίνεται, κατά το δυνατόν, στις απαιτήσεις αυτής της ιδιόμορφης διδασκαλίας και επικοινωνίας. Με την μέχρι τώρα αποκτηθείσα εμπειρία διαπιστώνουμε ότι η επικοινωνία και το ενδιαφέρον κρατιέται ζωηρό και οι γονείς καταβάλλουν πολλές προσπάθειες για να στηρίξουν τα παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Για όλα αυτά θέλουμε να επαινέσουμε όλα τα παιδιά και να ευχαριστήσουμε τους γονείς για την εγρήγορσή τους.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν κατά την ώρα των μαθημάτων, εκτός αν ζητηθεί από τον/την Εκπαιδευτικό, ούτε να σχολιάζουν και να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, τόσο κατά τη  διάρκεια του μαθήματος όσο και μετά, στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται η αυτενέργεια των μαθητών και η όλη διαδικασία ουσιαστικά ματαιώνεται. Εννοείται ότι απαγορεύεται κάθε είδους καταγραφή με οποιοδήποτε καταγραφικό μέσο. Η ώρα διδασκαλίας (αν και ολιγόλεπτη σε σχέση με την κανονική) θα πρέπει να θεωρείται ως κανονική διδασκαλία στην αίθουσα του Σχολείου. Η παρουσία των γονέων (εφ’ όσον απαιτείται) θα πρέπει να είναι διακριτική και γόνιμη. Οι Εκπαιδευτικοί μας είναι πάντοτε στη διάθεση των γονέων για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση και παροχή συνδρομής και να ακούσουν τις σκέψεις τους, με τον καθορισμένο και ενδεδειγμένο τρόπο επικοινωνίας.

Επίσης έχει γίνει αντιληπτό ότι δίπλα σε κάποιους μαθητές παρακολουθούν πρόσωπα ξένα προς τη σχολική κοινότητα και πράξη (ιδιαίτεροι φροντιστές, συγγενείς) οι οποίοι δίνουν έτοιμες απαντήσεις και οι μαθητές προτρέχουν να τις σημειώσουν στο chat, χωρίς να περιμένουν τη σειρά τους, την οποία καθορίζει ο εκπαιδευτικός  χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια, υπομονή και αισιοδοξία και καλή αντάμωση στο Σχολείο.

Η Ομάδα υποστήριξης



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου