Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020



21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ


Αγαπητοί γονείς σας χαιρετούμε,

Ανακοινώνουμε ότι με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμου Ηρακλείου της 11/9/2020 αναστέλλεται η έναρξη των μαθημάτων στο Σχολείο μας μέχρι και την Τετάρτη, 16/9/2020 λόγω «των μέχρι σήμερα εκτελούμενων εργασιών στατικής ενίσχυσης του σχολικού κτηρίου». Για την αναστολή λήφθηκαν υπόψη οι τεκμηριωμένες προτάσεις και επισημάνσεις του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και οι εισηγήσεις της Δ/νσης Τεχνικών έργων Δήμου Ηρακλείου.

Κατά το διάστημα των τριών ημερών της αναστολής θα γίνει το επίπονο έργο του επιμελούς και ενδεδειγμένου καθαρισμού των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Σχολείου και των επίπλων, η διευθέτηση αιθουσών, των γραφείων και των εργαστηρίων και η απολύμανση όλων των χώρων.  Όλο αυτό το δύσκολο έργο θα αναλάβει η Καθαρίστρια του Σχολείου με τη συνδρομή προσώπων που θα οριστούν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων. Τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούμε θερμά για όλες τις καλές πρωτοβουλίες, αλλά και για την συμπαράσταση και τις συνεχείς προσπάθειες για την ευόδωση του έργου μας καθώς και τους πολλούς γονείς που μας ενισχύουν στις ενέργειες και αγωνίες μας αυτών των ημερών.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, δεν θα πραγματοποιηθεί η βαφή των εσωτερικών χώρων του κτιρίου στη φάση αυτή, αλλά σε επόμενη, καθότι δεν προβλέφθηκε στην μελέτη αποκατάστασης. Η βαφή ζητήθηκε από το Σχολείο και τον Σύλλογο Γονέων μετ’ επιτάσεως, εγγράφως και ηλεκτρονικά, από 30/6/2020. Παρά το ότι είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει από την Πέμπτη, 10/9/2020 και είχαν γίνει οι σχετικές συζητήσεις με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και μια πρώτη προμήθεια υλικών από το Σχολείο, ξαφνικά σταμάτησε η διαδικασία. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με απόφασή του, που κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους, διότι δεν είναι θέμα μόνο αισθητικής, αλλά πρωτίστως υγιεινής, μάλιστα σε εποχή πανδημίας.

Επιθυμία μας είναι να βρεθούμε με τους μαθητές μας όσο γίνεται γρηγορότερα και να τους δεχτούμε με αξιοπρέπεια, σε φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, με όρους ασφάλειας και υγιεινής. Το Σχολείο είναι έτοιμο, οργανωμένο και με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, ώστε να λειτουργήσει πλήρως από τις 17/9/2020, οπότε θα γίνει ο Αγιασμός και θα ακολουθήσουν όσα προβλέπονται, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ.

Λεπτομέρειες για τον αγιασμό, την πρώτη μέρα, την γενικότερη οργάνωση του Σχολείου και την παρουσία των μαθητών στο Σχολείο υπό συνθήκες κορωνοϊού θα λάβετε με επόμενη λεπτομερή ανακοίνωση.


Με χαιρετισμούς προς τις μαθήτριες και τους μαθητές μας

και ευχές για καλή αντάμωση

 

Από το Σχολείο


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου