Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019



5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Την Κυριακή, 14 Απριλίου η Μουσικοπαιδαγωγική Ομάδα «Τζαμ τζαμ» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. νομού Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» πραγματοποίησε το «5ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών» στο οποίο συμμετείχαν μαθητές των  Δ’ , Ε’ και Στ’ Τάξεων του Σχολείου μας.

Η μουσική συνάντηση έγινε στο κινηματοθέατρο Αστόρια και το γενικό θέμα της φετινής συνάντησης ήταν η «Μελοποιημένη ποίηση». Την εύθηνη για την προετοιμασία και την παρουσία της χορωδίας είχε ο Μουσικής του Σχολείου μας κ. Ανδρέα Γιακουμάκης. Το πρόγραμμα της Χορωδίας, με έντονο παραδοσιακό χρώμα, σχετιζόταν  με τον εορτασμό των 120 χρόνων από την ίδρυση του Σχολείου μας (1899 – 2019) και τα παιδιά μας ερμήνευσαν  τα ποιήματα  "Η πατρίς μου" του Αλέξανδρου Κατακουζηνού, «Το αιχμαλωτισθέν πτηνόν» του Ιωάννη Βηλαρά και «Η ξανθούλα» του Διονύσιο Σολωμόυ.   

Συγχαρητήρια σε όλα τα Σχολεία που συμμετείχαν, στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος και  στους γονείς που παρακολούθησαν με ενθουσιασμό και εμψύχωσαν τα παιδιά τους.

Τα Σχολεία που έλαβαν μέρος στη φετινή συνάντηση ήταν:

·        21ο Δημοτικό Σχολείο
·        Δημοτικό Βασιλειών
·        5ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        33ο Δημοτικό Ηρακλείου  
·        47ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        48ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        4ο Δημοτικό Αλικαρνασσού
·        10ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        18ο  & 41ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        20ο  &56ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        23ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        24ο  & 31ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        25ο  & 27ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        36ο Δημοτικό Ηρακλείου
·        και 39ο Δημοτικό Ηρακλείου

Ευχαριστούμε  την καταπληκτική ομάδα του Τζαμ τζαμ για την πραγματικά άριστα οργανωμένη συνάντηση, έναν ποιοτικό θεσμό που κερδίζει τις εντυπώσεις και ενώνει με τη μουσική τα Σχολεία του τόπου μας.

Επισημαίνουμε ότι το Σχολείο μας για δεύτερη φορά παίρνει  μέρος σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση με τεράστια απήχηση και αποτελεί τιμή και μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά η συμμετοχή τους, αφού αποκτούν μια εξαιρετική αισθητική εμπειρία.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου