Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Γ1

2019 - 2020


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝ «ΘΥΡΑΘΕΝ»
 Επίσκεψη  στο παραδοσιακό μουσείο οργάνων «Θύραθεν» όπου σε ένα ανακαινισμένο παραδοσιακό σπίτι γνώρισαμε τα παραδοσιακά όργανα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου. Εκεί συμμετείχαμε σε διάφορες δράσεις όπως ξενάγηση και προβολείς ταινιών αλλά και πολλά μουσικοκινητικά παιχνίδια!********************************************


2018 - 2019


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ»

Οι μαθητές και οι δασκάλες της Β' Τάξης σας εύχονται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

ΝΕΡΟ, ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ

Στις 22 Μαρτίου, «Παγκόσμια ημέρα νερού» και μετά από κάλεσμα του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου οι μαθητές μας, της Β΄ Τάξης, μετέβησαν στο γειτονικό σχολείο για να παρακολουθήσουν τη δράση «Νερό, το πιο πολύτιμο αγαθό».

Όλα τα παιδιά ταξίδεψαν με το νερό, γνώρισαν τη διαδρομή του για να φτάσει ως εμάς, προβληματίστηκαν βλέποντας δυσάρεστες συνέπειες από μια πιθανή κακή διαχείριση του νερού και τραγούδησαν την ορθή διαχείρισή του.


Στη δράση αυτή συμμετείχαν και τα παιδιά των Β΄ και Γ΄ τάξεων των όμορων δημοτικών σχολείων 18ο, 20ο, 47ο και 56ο.

********************************
Οι μαθητές του Β1 σας εύχονται καλές Αποκριές!


Εμείς οι μαθητές του Β1…

είμαστε ενωμένοι…

αγαπάμε ο ένας τον άλλο…

 και το δείχνουμε με μια σφιχτή 


αγκαλιά!*********************

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
                              
Σειρά  είχαμε  εμείς οι μαθητές της Β΄ τάξης να απολαύσουμε το ίδιο ταξίδι με τους συμμαθητές μας στην Στ΄ τάξη «Παράθυρα στον κόσμο». Ένα ταξίδι μαγικό σε μακρινούς τόπους μέσα από εικόνες, ήχους, μουσικές και πολύ παιχνίδι.  Με τα γνωστά παραμύθια φτάσαμε μέχρι τη μακρινή Νέα Ζηλανδία! Άραγε πάντα ήταν τόσο «παιχνιδιάρικο» το ταξίδι της γνώσης γιατί το Σχολείο για μας σίγουρα είναι διασκέδαση!

Δείτε μας…

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΡΑΘΗΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»
                              
Σειρά  είχαν σήμερα οι μικροί μας μαθητές της Β΄ τάξης να απολαύσουν το ίδιο ταξίδι με τους συμμαθητές τους στην Στ΄ τάξη «Παράθυρα στον κόσμο». Ένα ταξίδι μαγικό σε μακρινούς τόπους μέσα από εικόνες, ήχους, μουσικές και πολύ παιχνίδι.  Με τα γνωστά παραμύθια φτάσαμε μέχρι τη μακρινή Νέα Ζηλανδία! Άραγε πάντα ήταν τόσο «παιχνιδιάρικο» το ταξίδι της γνώσης γιατί το Σχολείο για μας σίγουρα είναι διασκέδαση!
Δείτε μας…

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ


Εμείς οι μαθητές στην Β'  τάξη πιστεύουμε ότι κάθε ημέρα θα έπρεπε να είναι «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» και όχι μόνο η 4η Οκτωβρίου! Η ημέρα αυτή είναι ίσως μια υπενθύμιση στους μεγαλύτερους ότι πρέπει να συνυπάρχουμε αρμονικά με το περιβάλλον και να τηρούμε κανόνες ευζωίας γιατί όποιος δεν σέβεται τα ζώα δεν αγαπά τον ίδιο του τον εαυτό.

Σήμερα οι μαθητές του Στ2 παρουσίασαν ένα καταπληκτικό  κουκλοθέατρο με  θέμα «Η φάρμα του κυρίου Κατσουφάκη» το οποίο μάλιστα το εμπνεύστηκαν τα ίδια τα παιδιά και το έγραψαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους. 

Παράλληλα το Ε1 διάβασε ένα-ένα τα 14 άρθρα που διακήρυξε η Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των ζώων το 1978 στο Παρίσι. Σύνθημα: «Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα». 

Το Ε2 ετοίμασε την διαφημιστική αφίσα για όλες τις δράσεις και εμείς δώσαμε για λίγο τη φωνή μας στα ζώα για να ακουστούν όσα θα μας έλεγαν αν μιλούσαν... Δείτε!Οι δράσεις δεν τελειώνουν βέβαια εδώ γιατί μάθαμε ότι μας περιμένει ακόμη και μια καμηλοπάρδαλη στο σχολείο να την περιποιηθούμε λίγο! Της λείπουν κάποια μέλη βλέπετε. Λέμε να βοηθήσουμε και εμείς μιας και τα καταφέρνουμε τόσο καλά στις κατασκευές!
---------------------------------------------------------------------------

2017 - 2018


ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Τελευταίες μέρες σχολείου για το τρέχον σχολικό έτος και οι εκπαιδευτικές δράσεις συνεχίζονται για τους μαθητές μας καθώς την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2018, κλιμάκιο Βαθμοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου βρέθηκε στο σχολείο μας με εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές των Α’  και Β’  τάξεων. Με τίτλο προγράμματος «ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»  υπήρξε  ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία ως αποτέλεσμα της παιδείας λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.


Οι μαθητές μας παρακολούθησαν διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση (power-point) με φιγούρες ηρώων της Disney οι οποίοι συμμετείχαν σε διάφορα σενάρια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Μετά το πέρας της παρουσίασης, έντυπο πληροφοριακό υλικό με εικόνες και τηλέφωνα ανάγκης δόθηκαν στους μαθητές μας, καθώς και αναμνηστικό μπρελόκ. 


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ «LABYRINTH PARK»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Οι μαθητές της Α΄ και η κυρία Μαρία σας εύχονται καλές Αποκριές!!! 
ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΙΜΑ»
ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΜΕ
«ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»


Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 το κουκλοθέατρο «ΑΡΙΜΑ» βρέθηκε στο Σχολείο μας για να μας φτιάξει τη διάθεση και να γευτούμε τη χαρά της ζωής. Πώς; Απλά αλλάζοντας τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Η δύναμη της μεταμόρφωσης είναι πολύ μεγάλη βλέπετε και πολύ απλές καθημερινές καταστάσεις μας οδηγούν σε ένα απρόσμενο και εκπληκτικό σύμπαν έτσι απλά, εκεί που δεν το περιμένουμε. 

Η «Συνταγή της ευτυχίας» ήταν και είναι ένα έργο δίχως λόγια. Άλλωστε πώς θα μπορούσε να έχει λόγια η ευτυχία; Τη νιώθεις και σε συνεπαίρνει αλλά δύσκολα τη βάζεις σε λέξεις.


Το έργο αυτό όμως μίλησε τη γλώσσα μας! Μας έφερε την ευτυχία και την συγκίνηση  και άφησε μια γλυκιά νοστιμιά μες στις καρδιές μας… Και μια λιγούρα βεβαίως!ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: EL GRECO:
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ


Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 και ταξίδεψαν με τον σπουδαίο ζωγράφο και γλύπτη, τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, ακολουθώντας την σπουδαία καλλιτεχνική του πορεία. Είδαμε τους τόπους που έζησε και δημιούργησε και μάθαμε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τέχνης του μέσα από τους πίνακες που φιλοτέχνησε και όλο αυτό παίζοντας! Μα υπήρξε από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες και κατέχει μέχρι σήμερα δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών! Εσείς το ξέρατε αυτό;;


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ


«Γνώρισε και εσύ το Παγκρήτιο και τα Ολυμπιακά Αθλήματα».
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

"Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης"... Είχαμε παρέα την Πιπιστρέλουα, τη νυχτερίδα και την Μαυρέμης, τη νεροχελώνα και την δασκάλα μας φυσικά!


Η πρώτη μας επίσκεψη στο Δημοτικό ήταν καταπληκτική!

Αγαπημένα μου πρωτάκια, θέλω να σας ευχηθώ το νέο σας ξεκίνημα στο Δημοτικό Σχολείο να είναι μαγικό και όλος ο χρόνος γεμάτο υπέροχες περιπέτειες! Ευχή μου να ζήσουμε μαζί όμορφες εκπλήξεις, ατέλειωτες στιγμές ευτυχίας, δημιουργίας και χαράς και άπειρες επιτυχίες. Θα είμαι δίπλα σας σε όλο αυτό το ταξίδι για να μοιραστούμε τα όνειρά σας, τις ιδέες σας και να διαβάσουμε μαζί πολλά βιβλία που θα σας μάθουν καινούργια πράγματα. Είμαι η Μαρία, η δασκάλα σας και ανυπομονώ να ξεκινήσει το ταξίδι μας... 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου