Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΣΤ1

2019 - 2020


EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ «Νι, πι, ο τελευταίος πειρατής του Αιγαίου και το νερό της ζωής»


 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Tην Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήσαμε την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη για τη φετινή σχολική χρονιά με επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας! Η διαδρομή περιελάμβανε το Φρούριο Κούλε, την Πλατεία Λιονταριών, την Πλατεία Αγ. Κατερίνης - Αγ. Μηνά, Προμαχώνας  Μαρτινέγκο  και Τάφος Νίκου Καζαντζάκη. *******************************************

2018 - 2019ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΔΙΑΣ»
"24o VILLAGE CAMP"«ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ» 

*****************************

Οι μαθητές του Ε1 σας εύχονται καλές Αποκριές!ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
«17 ΝΟΕΜΒΡΗ»Αφιερώνουμε τη γιορτή μας στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν, όσοι και αν ήταν αυτοί και ότι και να έχασαν... τα νιάτα τους, τη ζωή τους ολόκληρη.


ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΒΙΑΝΝΟΥ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 2018 και πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας εκπαιδευτική επίσκεψη για το σχολικό έτος 2018 – 2019. Επισκεφτήκαμε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος από το Στρατό Κατοχής και το παρακείμενο Μουσείο (Αμιρά) καθώς και τον τόπο της Μάχης στη Σύμη, όπου μας ξενάγησε ο κ. Δημήτρης και ενημερωθήκαμε για τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην περιοχή.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΖΩΩΝ

Εμείς οι μαθητές στο Ε1 πιστεύουμε ότι κάθε ημέρα θα έπρεπε να είναι «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων» και όχι μόνο η 4η Οκτωβρίου! Η ημέρα αυτή  είναι ίσως μια υπενθύμιση στους μεγαλύτερους ότι πρέπει να συνυπάρχουμε αρμονικά με το περιβάλλον και να τηρούμε κανόνες ευζωίας γιατί όποιος δεν σέβεται τα ζώα δεν αγαπά τον ίδιο του τον εαυτό.

Εδώ διαβάζουμε ένα-ένα τα 14 άρθρα που διακήρυξε η Διεθνής Ένωση Δικαιωμάτων των ζώων το 1978 στο Παρίσι. Σύνθημα: «Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα»!


 Επίσης έχουμε ξεκινήσει και μια κατασκευή, μια καμηλοπάρδαλη αλλά τις λείπουν ακόμη κάποια μέλη. Για να δούμε, θα μας βοηθήσουν οι συμμαθητές μας να την τελειώσουμε; 5η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Δευτέρα 1 Οκτωβρίου, 2018 και στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων είχαν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις για την «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Φέτος είχε ως κεντρικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»  με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών και την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπο ζωής γενικότερα. Όλοι οι μαθητές μας έδειξαν - όπως ήταν αναμενόμενο - ζήλο και ενθουσιασμό για την όλη οργάνωση και φυσικά έφεραν πολλές σπουδαίες επιδόσεις!Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων.  Εμείς σαν 21οευχαριστούμε θερμά τον Εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, τον κ Κώστα Ξηρουχάκη  για την όλη οργάνωση της δράσης, τους δασκάλους μας για την επιμέλεια όλων των μαθητών μας  και όλους τους μαθητές μας για το ομαδικό πνεύμα και την πειθαρχία που έδειξαν για άλλη μια φορά.Οι δράσεις έλαβαν μέρος στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Φορτέτσας.


«ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»!!!


Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ--------------------------------------------------------

2017 - 2018

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ «LABYRINTH PARK» ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

«ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ»

ΕΠΕΤΕΙΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής...


Οι μαθητές του Δ1 και η κυρία Κατερίνα σας εύχονται καλές Αποκριές!!! Tο Δ1 εύχεται σε όλα τα παιδάκια ΥΓΕΙΑ και ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΛΑ!


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΧΑΜΕΛΙΝΠέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 και βρεθήκαμε στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου όπου και παρακολουθήσαμε μια διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση  « Το μυστήριο της πολιτείας Χαμελίν» από το γνωστό θίασο Σχήμα 7.

Πρόκειται για μια ιστορία όπου ένας παράξενος αυλητής, που φορούσε περίεργα  παρδαλά ρούχα έκανε όλα τα παιδιά της πολιτείας να τον ακολουθήσουν παίζοντας μια μαγική μελωδία στον αυλό του. Η πομπή έφτασε ως ένα βουνό έξω από την πόλη και μετά εξαφανίστηκαν! Όλα εκτός από τρία που η αναπηρία τους τα εμπόδισε να ακολουθούσουν τα υπόλοιπα. Ο αυλητής τα έσωσε τελικά ή τα εκδικήθηκε; Τι συνέβη ακριβώς;                    

Με μεσαιωνικές στολές μενεστρέλων και τρουβαδούρων, αλλά και ιπποτών και μοναχών, τραγουδώντας και παίζοντας μαζί μας, οι ηθοποιοί με κέφι, ενέργεια και φαντασία έδωσαν την σκυτάλη σε μας, τα παιδιά, για να αποφασίσουμε το φινάλε της ιστορίας!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μια γιορτή στο παλάτι» 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

«Γνώρισε και εσύ το Παγκρήτιο και τα Ολυμπιακά Αθλήματα».------------------------------------------------------------

2016 -2017

Τα αστέρια του Γ1 σας εύχονται ένα παιχνιδιάρικο καλοκαίρι! Ραντεβού το Σεπτέμβρη!!!
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ Από τις ωραιότερες εκπαιδευτικές εκδρομές!Παιχνίδια στο νερό για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής!

Παίρνουμε σκουφάκια και πετσέτες και πέφτουμε στο νερό! 

Ευχές από όλους τους μαθητές του Γ1 για 
Καλή Ανάσταση 
και 
Καλό Πάσχα!Το Γ1 υποδέχεται το Erasmus+ στην τάξη του, στο Σχολείο μας και στο όμορφο Ηράκλειο!

WELCOME!
Καλωσορίσαμε τους φιλοξενούμενούς μας με ένα τραγούδι, στα Αγγλικά παρακαλώ! 


Περάσαμε τέλεια! 
Να ξανάρθετε!!!Καλές Αποκριές!

Δημιουργώντας στο μάθημα του κ. Μάριου...

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!Είμαι η Νίκη και φέτος θα είμαστε μαζί!

********************

2015 - 2016

Καλό Πάσχα !!!

Παιδιά ήρθε το Πάσχα! Έτοιμα τα λαγουδένια καλαθάκια μας! Η κυρία μας, μας τα γέμισε με σοκολατένιες λιχουδιές! Καλή ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους! Και του χρόνου!Πασχαλινές καρτούλες!

Ορίστε οι πασχαλινές καρτούλες μας! Δείτε τι όμορφες που έγιναν! Χρησιμοποιήσαμε τα χαρτιά μας, μαρκαδόρους, φίλτρα καφέ και μπόλικη φαντασία! Έτοιμες να για να γράψουμε τις πιο όμορφες πασχαλινές ευχές μας! 


Σκουφάκια!

Εμείς στο Β΄1 δεν κρυώνουμε ποτέ! Φοράμε τα σκουφάκια μας και τα γαντάκια μας!
Το κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, φτιαγμένο με κέφι, χρώματα και  φαντασία!
 Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2015


Ο Διευθυντής μας εγκρίνει! Είμαστε λέει πανέτοιμοι για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας! Θα έρθετε όλοι να μας δείτε, ε; Θα πούμε τραγουδάκια και σας έχουμε ετοιμάσει και ένα θεατράκι έκπληξη...

Χριστουγεννάτικες καρτούλες...

Έτοιμες οι χριστουγεννιάτικες καρτούλες μας, πώς τις βρίσκετε; Τις φτιάξαμε με τα χεράκια μας με πολλή χαρά και θα τις στείλουμε μαζί με τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα!


Φθινοπώριασε!

Πω πω! Ήρθε κιόλας το Φθινόπωρο! Τα φύλλα των δέντρων κιτρινίζουν και πέφτουν! Αρχίζουν τα πρωτοβρόχια! Φτιάξαμε και εμείς τα δικά μας αριστουργήματα με τα φθινοπωρινά φυλλαράκια και στολίσαμε την τάξη μας!Καλή σχολική χρονιά!


Η παρεούλα μας!!! Ένας για όλους και όλοι για έναν! 
Καλή σχολική χρονιά παιδιά!!! Ζουζούνια πόσο μου λείψατε... έτοιμοι για την καινούργια σχολική χρονιά;;;

*******************************


2014 - 2015

Οι μαθητές του Α1 σας εύχονται ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!


Εκδρομή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας


Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας παρατηρήσαμε, αγγίξαμε, νιώσαμε, γελάσαμε, παίξαμε, διασκεδάσαμε μα πάνω απ' όλα μάθαμε ένα σωρό σπουδαία πράγματα!

Η γιορτή της μητέρας


Την Κυριακή γιορτάζουν οι μανούλες όλου του κόσμου!!! Γιορτάζει και η δική μας η μαμά, 
γι΄αυτό ετοιμάσαμε μαζί με την κυρία μας ένα δωράκι για να της
 θυμίσουμε πόσο πολύ την αγαπάμε!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ!
 
**************Το Α1  σας εύχεται Καλό Πάσχα!!!
Έτοιμα τα πασχαλιάτικα καλαθάκια μας, να δεχθούν τα κόκκινα αυγουλάκια μας!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!Η νεράιδα του χειμώνα


Νεράιδα του χειμώνα,
αμυγδαλίτσα όμορφη,
στα ροζ είσαι ντυμένη
μες το χειμώνα άνθισες
γιατί είσαι ευλογημένη
.


Ελπίδα σ' όλους μοίρασες,
χαρά και τρυφεράδα
τα πέταλα σαν άπλωσες
στην κρύα τη λιακάδα
.


Σε βλέπω απ' το παράθυρο 
πώς στέκεσαι γενναία
στη μέση της μικρής αυλής
νεράιδα μου ωραία
.


Την άνοιξη προμήνυσες
στη μέση του χειμώνα
τον ήλιο, το ζεστό καιρό
μα και τα χελιδόνια.Σήμερα μιλήσαμε για την όμορφη νεράιδα του χειμώνα, την ανθισμένη αμυγδαλιά! 
Στη συνέχεια φτιάξαμε και εμείς τις αμυγδαλίτσες μας 
χρησιμοποιώντας ποπ κορν! 


**********Χρόνος - μήνες - εποχέςΣήμερα με τη δασκάλα μας μιλήσαμε για το χρόνο τους μήνες και τις εποχές.
Στη συνέχεια δουλέψαμε ομαδικά, φτιάξαμε ένα ημερολόγιο 
και στολίσαμε την τάξη μας!Μεγαλύτερο - μικρότερο - ίσο**********Το Α1 σας εύχεται ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!!!


**********ΟΧΙ


Την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το ΟΧΙ. Μάθαμε και εμείς να το γράφουμε. 
Κάναμε και μια κατασκευή. Σας αρέσει;Παρεούλες των αριθμώνΟι παρεούλες των αριθμών στα μανιταρόσπιτά τους. Θα τις μάθουμε 
απέξω μέχρι να πεις μανιταρόσπιτο!Οι κανόνες της τάξης μας


Αυτοί είναι οι κανόνες της τάξης μας. Θα τους τηρούμε όλοι παιδιά, έτσι;Ήρθε το Φθινόπωρο, τα χελιδόνια φεύγουν για τις ζεστές χώρες. 
Θα σας ξαναδούμε την Άνοιξη!Το ονοματολόγιό μας! Καλώς ήρθατε μικροί μας μαθητές! Θερμές ευχές από την δασκάλα σας για μια χαρούμενη και δημιουργική σχολική χρονιά!Η δασκάλα σας η κα Μαρίνα σας περιμένει!1 σχόλιο:

  1. Κύρια Μαρία Κυπριωτακω , κύρια Νίκη και κύρια Μαρίνα θα μου λειψετα παρά πολύ του χρόνου που θα φύγω από το σχολείο με πολύ αγάπη Ρεγγινα Γιάννικα !?

    ΑπάντησηΔιαγραφή