Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020



21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                                                                               

16/11/2020

 

Αγαπητοί γονείς,

Μετά την αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού θα ξεκινήσει για τους μαθητές μας σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από την Τετάρτη, 18/11/2020. Το Σχολείο, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, θα ανταποκριθεί και αυτή την φορά στις συνθήκες και στις απαιτήσεις της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης.

Παρακαλούμε τους γονείς να παρακολουθούν την επικοινωνία εκπαιδευτικών (Δασκάλων και Εκπ/κών Ειδικοτήτων – μαθητών) ώστε οι μαθητές να ανταποκρίνονται και να μην αδρανούν αλλά να συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία και να μην αδιαφορούν, διότι επιβαρύνουν το κοινωνικό και το γνωστικό τους επίπεδο.

Διευκρινίζουμε ότι δεν απαιτείται εγγραφή στο ΠΣΔ για τη σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση. Οι γονείς που δεν έχουν κάνει εγγραφή μπορούν να συνδέονται όπως και οι υπόλοιποι.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WEBEX

Πατάτε το σύνδεσμο του εκπαιδευτικού της 1ης ώρας  την Τετάρτη, 18/11/2020, λίγα λεπτά πριν τις 14.10 και ακολουθείτε τη διαδικασία που σας προτείνεται στην οθόνη σας. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθείτε κάθε μέρα.

Συνήθως ζητά να συμπληρώσετε το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το mail (μόνο την πρώτη φορά) και να πατήσετε στη συνέχεια  το κουμπί Join the Meeting. Θα σας ζητήσει καθώς εισέρχεστε στο δωμάτιο της τηλεδιάσκεψης, να επιβεβαιώσετε τη χρήση μικροφώνου και κάμερας. Επιτρέψτε τη χρήση τουλάχιστον μικροφώνου. Με τη χρήση κάμερας ίσως επιβαρυνθεί η επικοινωνία γι’ αυτό μπορείτε να επιτρέψετε μεν τη χρήση της, όταν ερωτηθείτε καθώς συνδέεστε στην τηλεδιάσκεψη, αλλά μόλις μπείτε πατήστε το κουμπάκι με την κάμερα (στο κάτω μέρος της οθόνης) για να την κλείσετε.

Αν έχετε ήδη την εφαρμογή Webex στον υπολογιστή σας θα χρειαστεί μόνο να πατήσετε το Join the Meeting, όπως και όλες και τις επόμενες φορές που θα συνδεθείτε.

Για τους μαθητές που συνδέονται για πρώτη φορά: ανάλογα με τις επιλογές που έχετε βάλει στο browser του υπολογιστή σας ενδέχεται, μόλις πατήσετε το σύνδεσμο, να σας ζητήσει πρώτα να εγκαταστήσετε ένα αρχείο με επέκταση .exe (μόνο την πρώτη φορά) και κατόπιν να ζητήσει το mail σας και να πατήσετε Join the Meeting.

Το μενού με το μικρόφωνο, την κάμερα κ.ά βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης που θα δείτε μόλις μπείτε στο δωμάτιο. Μόλις συνδεθείτε θα σας ενημερώσω για όλες τις δυνατότητες του προγράμματος και τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε.

H διάρκεια της σύγχρονης τηλε-εκπαίδευσης είναι από 14.10-17.20 (5 διδακτικές ώρες). Σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα σας κοινοποιηθεί, το οποίο είναι το ίδιο με το ωρολόγιο ημερήσιο πρόγραμμα του παιδιού εκτός την 6η ώρα, θα μπαίνετε κάθε ώρα στο αντίστοιχο δωμάτιο (link) του εκπαιδευτικού πατώντας πάνω στο link.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! To link του κάθε Εκπαιδευτικού αποτελεί προσωπικό δεδομένο και δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο η κοινοποίηση ή ανάρτησή του. Επίσης απαγορεύεται η καταγραφή της διδασκαλίας με κάθε μέσο.

Παρακαλούμε να ενημερώνεστε τακτικά από το blog του Σχολείου και από τα email σας για εξελίξεις.


Από το Σχολείο


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου