Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020



21o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ HΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τηλ.2810360531                                                                                                  

19/9/2020

 

Aγαπητοί γονείς,

 

    Με την έναρξη του νέου διδακτικού έτους σας απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό και ευχόμαστε σε όλους, γονείς και μαθητές καλή σχολική χρονιά. Παρά το ότι η σχολική χρονιά ξεκινά με δυσκολίες, ελπίζουμε να είναι γόνιμη και δημιουργική.

    To Σχολείο θα λειτουργήσει μετά την πενθήμερη αναστολή λόγω των συνεχιζόμενων έργων και του καθαρισμού του ώστε να μπορεί να δεχτεί μαθητές με όρους υγιεινής και ασφάλειας.

   Ήδη από τον Ιούνιο του 2020 έχει γίνει μια πρώτη επαφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τη νέα σχολική πραγματικότητα, καθώς λειτουργήσαμε σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Με βάση τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας και την εγκύκλιο με τις οδηγίες που λάβαμε επισημαίνουμε  ότι με την έναρξη του σχολικού έτους 2020-21 θα ισχύουν τα παρακάτω.

 

·        Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, το προσωπικό του σχολείου, καθώς και οι επισκέπτες της  σχολικής  μονάδας υποχρεούνται να φέρουν προστατευτική  μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.

·        Θα πρέπει να αποφεύγεται ο  συγχρωτισμός.

·        Θα γίνεται συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.

·        Θα πραγματοποιείται καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

·        Θα υπάρχουν αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα στις αίθουσες όλης της σχολικής μονάδας.

·        Οι γονείς έχουν υποχρέωση να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία, να τις συζητήσουν με τα παιδιά τους και να εφαρμόσουν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα.

·        Οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν την υγεία των παιδιών τους (θερμομέτρηση κ.τ.λ.) και να μην τα στέλνουν στο Σχολείο όταν έχουν συμπτώματα ασθένειας.

 

Υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή/τριας, με ιατρική γνωμάτευση όταν νοσεί από κορωνοϊό COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του ή αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχει οριστεί από τον ΕΟΔΥ.

Οι ομάδες μαθητών αυξημένου κινδύνο είναι οι ακόλουθες:

 

·        Μαθητές που λαμβάνουν χημειοθεραπεία για κακοήθεια ή μετά από ομόλογη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότερο από έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωσή της.

·        Μαθητές μετά από αλλογενή μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από δώδεκα (12) μήνες.

·        Μαθητές μετά από μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου, εάν έχουν παρέλθει λιγότεροι από εικοσιτέσσερις (24) μήνες.

·        Μαθητές με δρεπανοκυτταρική αναιμία.

·        Μαθητές με σοβαρή συγγενή ή επίκτητη ανοσοανεπάρκεια (HIV και CD4 20mg/μέρα).

·        Μαθητές με σοβαρή χρόνια νεφρική νόσο ή νεφρική ανεπάρκεια.

·        Μαθητές με αιμοδυναμικά σημαντική συγγενή καρδιοπάθεια ή γνωστή μυοκαρδιοπάθεια.

·        Μαθητές με χρόνια, σοβαρή πνευμονοπάθεια, όπως κυστική ίνωση με αναπνευστική ανεπάρκεια ή μαθητές με σοβαρό και μη ελεγχόμενο άσθμα, σύμφωνα με τη γνωμάτευση εξειδικευμένου κέντρου.

·        Μαθητές με σύνθετα μεταβολικά ή νευρολογικά προβλήματα.

     Το Σχολείο φροντίζει να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προφύλαξης μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω και βάσει των οδηγιών της Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

·        Τη Δευτέρα, 21/9/2020 οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στο Σχολείο από ώρα 8.00-8.15 φορώντας προστατευτική μάσκα (υφασμάτινη). Οι μεταφερόμενοι μαθητές θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο τη συνηθισμένη ώρα και από τον συνηθισμένο τόπο. Μπαίνοντας στο προαύλιο θα συναντήσουν τους Δασκάλους τους και θα πάνε σε καθορισμένο για το κάθε τμήμα χώρο. Κανένας μαθητής δεν θα εισέρχεται στο Σχολείο χωρίς μάσκα.

·        Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέρχονται στο σχολείο με έναν συνοδό και θα παραμείνουν στην αυλή, σε συγκεκριμένο χώρο με την Δασκάλα τους φορώντας μάσκα και κρατώντας αποστάσεις και χωρίς μετακινήσεις και συγχρωτισμό. Οι συνοδοί της Α΄ τάξης θα αποχωρήσουν μετά τον Αγιασμό και μια μικρή συνάντηση στο προαύλιο με το Δ/ντή του Σχολείου.

·        Κανένας γονέας δεν θα εισέρχεται στο προαύλιο για κανέναν λόγο εκτός από τους γονείς της Α΄ τάξης.

    Στις 9.00 θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Οι μαθητές θα βρίσκονται στο προαύλιο με  τους Δασκάλους τους.

Υπεύθυνοι Εκπ/κοί των Τμημάτων έχουν οριστεί ως εξής:

A΄ τάξη: κ. Μαρίνα Μαστοράκη

Β1: κ. Μαρία Πανταζή

Β2: κ. Ευαγγελία Ζεμπάζη

Γ1: κ. Μαρία Καλογεροπούλου

Γ2: κ. Αλεξία Τρυπιδάκη

Δ΄ τάξη: κ. Σοφία Τσαγκαράκη

Ε1: κ. Μαρία Μπούμπουρα

Ε2: κ. Μαρία Κυπριωτάκη

Στ1: κ. Γαρυφαλιά Σπανού

Στ2: κ. Δημήτριος Γρυσμπολάκης

 

·          Τη Δευτέρα, 21/9/2020 οι μαθητές της Α΄ τάξης θα σχολάσουν 11.30 οι δε υπόλοιποι στις 12.25. Την Τρίτη, 22/9/2020 οι μαθητές της Α΄ τάξης θα σχολάσουν 12.25 οι δε υπόλοιποι στις 13.15. Την Τετάρτη 23/9/2020 όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν 13.15. Παρακαλούμε οι γονείς να μην συνωστίζονται στα σημεία εξόδου και να φροντίζουν να διευκολύνουν την αποχώρηση των παιδιών, τηρώντας και οι ίδιοι τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

·          Το Ολοήμερο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23/9/2020 και θα διαρκεί μέχρι τις 3.00μ.μ. σε πρώτη φάση λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών. Για τη λειτουργία του Ολοήμερου θα ενημερωθούν οι γονείς με νέα ανακοίνωση τη Δευτέρα.

·          Τη Δευτέρα οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους, τη μάσκα τους και το «παγουρίνο» από τον εκπαιδευτικό του τμήματος, οπότε να φροντίσουν να έχουν μαζί τους την σχολική τους τσάντα δεύτερη μάσκα, δύο σακουλάκια για μάσκα, τετράδιο και κασετίνα και να έχουν εξασφαλίσει το νερό και το κολατσιό. Θα δοθεί σε όλους τους μαθητές Υπεύθυνη δήλωση επικαιροποίησης στοιχείων η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να έρθει άμεσα στο Σχολείο.

·          Το Κυλικείο του Σχολείου θα λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

·          Για οποιοδήποτε θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη διεύθυνση του Σχολείου τηλεφωνικά (2810360531 ή 2810232577 [δεν λειτουργεί προσωρινά]) ή μέσω e-mail: mail@21dim-irakl.ira.sch.gr, καθώς η είσοδος των γονέων στο Σχολείο δεν θα επιτρέπεται, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, για την ασφάλεια όλων μας.  

 

Η επιβεβλημένη συνεργασία – εξαιρετική μέχρι σήμερα - Σχολείου και Γονέων θα συνεχιστεί στο θέμα της πανδημίας και σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη σχολική κοινότητα. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κάθε πρόβλημα που τυχόν απασχολεί τους μαθητές μας και να συμπαρασταθούμε, κατά το δυνατόν, σε κάθε δυσκολία. Η συμπαράστασή σας στο έργο μας με εμπιστοσύνη και κατανόηση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την οποία πάντοτε επιδιώκουμε. Η αμοιβαία κατανόηση, υπομονή, ενότητα και ευπρέπεια είναι οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για την επίτευξη των στόχων μας.

 

 

Από το Σχολείο

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου