Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019




ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισλανδία, Σκανδιναβία, αλλά και Αμερική, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία…. Χώρες και τόποι κοντινοί, αλλά και πολύ μακρινοί, παρέλασαν μπροστά στα μάτια των μαθητών μας, μέσα από το νέο πρόγραμμα της Βικελαίας «Παράθυρα στον κόσμο».

Με εικόνες, ήχους, μουσικές, με τους διάσημους ήρωες τους, με τα πιο γνωστά έργα τέχνης, τα ήθη και τα έθιμα, τα αγαπημένα φαγητά και φυσικά τα πιο γνωστά παραμύθια τους, οι μαθητές μας γνώρισαν τους πολιτισμούς της γης. Στους μαθητές μας επίσης δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης της Αγίας Αικατερίνης όπου ξεναγήθηκαν και ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μηνά. 

Οι μαθητές μας επέστρεψαν στο Σχολείο με ένα μεγάλο ζωγραφοκολλάζ γεμάτο με εμπειρίες αλλά και αναμνήσεις ωραίων στιγμών στην πανέμορφη πόλη μας.







ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ




ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου