Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018



  
Η -ΟΑΣΗ- ΟΜΑΔΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ


Σήμερα 7 Ιουνίου 2018 είχαμε την τύχη να φιλοξενούμε στο σχολείο μας την εθελοντική οργάνωση ΟΑΣΗ (Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου). Οι εθελοντές της συγκεκριμένης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται στην πόλη μας, μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Ε1 και Ε2 προέβησαν σε μία βιωματική δράση που σκοπό είχε τη σωστή οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών. Την προσπάθεια αυτή στήριξαν με την παρουσία τους ο κ. Αρχ/κα Σχοιναράκης Γεώργιος και ο Αστυφύλακας Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Δικυκλιστές Τροχαίας Ηρακλείου.

Οι μαθητές/τριες αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες εκείνη των πεζών, των παρατηρητών και τέλος των τροχονόμων ( τα παιδιά μέσα στη δράση είχαν τη δυνατότητα να μπουν και στους τρεις ρόλους), βγήκαν στον δρόμο που βρίσκεται το σχολείο τους, στην οδό Σόλωνος 102 και βίωσαν πώς είναι άλλοτε να είσαι πεζός και άλλοτε οδηγός.

Κατέγραψαν τις παρατηρήσεις, σημειώνοντας τα εξής:

  • ·        Παρκαρισμένα οχήματα σε μέρη όπου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
  • ·     Ανυπαρξία διάβασης πεζών κοντά σε στάση λεωφορείου καθώς και στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού.
  • ·        Απουσία πινακίδων.
  • ·        Πινακίδες σε κακή κατάσταση ή άλλες κρυμμένες πίσω από φυλλωσιές δέντρων.
  • ·        Οδηγοί που είχαν αμελήσει να φορέσουν τη ζώνη ασφαλείας.
  • ·        Οδηγοί που μιλούσαν στο κινητό.
  • ·        Οδηγοί που με το ένα χέρι οδηγούσαν και το άλλο κάπνιζαν.
  • ·        Οδηγοί που δεν φορούσαν προστατευτικό κράνος.
  • ·        Οδηγοί με το προστατευτικό κράνος κρεμασμένο στο τιμόνι.
  • ·     Οδηγοί που οδηγούσαν επικίνδυνα σε κατοικημένη περιοχή με μεγαλύτερη ταχύτητα από την επιτρεπόμενη.
  • ·        Παιδιά στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη ασφαλείας.


Οι μαθητές/τριες όταν ολοκληρώθηκε η δράση, κουβέντιασαν με τους εθελοντές, τους αστυνιμκούς και τους δασκάλους τους αναπτύσσοντας τους προβληματισμούς τους. Έπειτα,κατέγραψαν βελτιωτικές προτάσεις για καλύτερη οδική ασφάλεια, οι οποίες συνοψίζονται παρακάτω:

ü Περισσότερες διαβάσεις πεζών.
ü Σαμαράκια που αναγκάζουν τους οδηγούς να ελαττώνουν ταχύτητα.
ü Ανανέωση πινακίδων.
ü Πινακίδες με όρια ταχύτητας.
ü Πινακίδες «Προσοχή Σχολείο»
ü Φωτεινές σημάνσεις.
ü Σε επικίνδυνα σημεία έκριναν αναγκαίο την ύπαρξη φαναριών. 
ü Πεζοδρόμια.
ü Να ενημερωθούν οι γονείς για το πώς πρέπει να φέρνουν και να παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο, διότι τόσο στην προσέλευση όσο και στο σχόλασμα δημιουργούνται προβλήματα και ελλοχεύει ο κίνδυνος τροχαίου.

Ευχαριστούμε θερμά την Τροχαία Ηρακλείου και την ΟΑΣΗ (Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου) για την δράση στα πλαίσια της Κυκλοφορικής Αγωγής!
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου