Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

«Το σόι του κυρού μου», γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης στην Αναφορά στον Γκρέκο, «αποσέρνει από ένα χωριό που το λεν Βαρβάρους».

Στη Μυρτιά λοιπόν πραγματοποιήθηκε η σημερινή εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών μας, των Δ΄ και Ε΄ τάξεων, στο Μουσείο του Νίκου Καζαντζάκη, ένα από τα πρώτα και ίσως το ωραιότερο προσωπικό μουσείο λογοτεχνών στην Ελλάδα. Εκεί οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με την προσωπικότητα του συγγραφέα μέσα από τα χειρόγραφα και σημειώσεις του, δείγματα αλληλογραφίας με μεγάλους στοχαστές, πολιτικούς και λογοτέχνες της εποχής του, πρώτες εκδόσεις των έργων του στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες, σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αναμνηστικά από τα ταξίδια του, προσωπικά αντικείμενα, πορτραίτα, γλυπτά, κειμήλια και άλλα πολλά που προβάλλουν την προσωπικότητά του.

Εκεί στους μαθητές μας , δόθηκε επίσης η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα παιδικά μυθιστορήματα του συγγραφέα, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που επέλεξαν οι ίδιοι να παρακολουθήσουν.  Η Δ΄ τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα «Ηρωικές αναμετρήσεις» και η Ε΄ τάξη επέλεξε το πρόγραμμα «Ο διανοούμενος και ο δράκος».

  • Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη των μαθητών μας στο μουσείο. 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου