Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017



ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ «ΑΡΟΛΙΘΟ»

Την Δευτέρα 8 Μαΐου, οι μικροί μας μαθητές της Α΄ Τάξης επισκέφτηκαν το παραδοσιακό χωριό Αρόλιθο  όπου και παρακολούθησαν το θεατρικό δρώμενο «Οι μουσαφίρηδες στο σπίτι της γιαγιάς».

Γνώρισαν τα χαρακτηριστικά και τα αντικείμενα ενός κρητικού σπιτιού, σύγκριναν τον τρόπο ζωής στο σπίτι του τότε και του σήμερα και έπαιξαν διάφορα μιμητικά παιχνίδια καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και την αλληλεγγύη και βιώνοντας με την ενεργή συμμετοχή τους, στοιχεία της καθημερινής ζωής των παππούδων τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή τους στο χώρο του χωριού.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου