Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017



    ERASMUS+ 
    MAGIC AND MYTHS UNITE EUROPE

    Αγαπητοί γονείς και φίλοι,
    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 6η ενότητα του προγράμματος Erasmus+ “Μagic and Myths Unite Europe” με  τίτλο “The Language of Legends” - Η γλώσσα των μύθων - με συνάντηση εκπαιδευτικών στη Σικελία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Σχολείο “Ε. Vittorini”, για την παρουσίαση δύο ακόμη δραστηριοτήτων των μαθητών μας.
    Οι μαθητές της Ε’ τάξης μελέτησαν τα σύμβολα της ρωμαϊκής μυθολογίας, όπου έμφαση δόθηκε σ' εκείνα που εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Σικελίας και οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης έφτιαξαν ένα εντυπωσιακό επιτραπέζιο παιχνίδι με τον Θησέα και τον Μινώταυρο. Αφού συγκεντρώθηκαν συνολικά πάνω από 32 μυθολογικά σύμβολα, έγινε η δύσκολη επιλογή τεσσάρων από κάθε χώρα,  τα οποία έχουν μπει σε ένα λεξικό συμβόλων με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών της συντονίστριας χώρας του προγράμματος.Τα επιτραπέζια παιχνίδια, αφού παίχτηκαν από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου “E. Vittorini”, έχουν επιστραφεί στα σχολεία τα οποία τα εμπνεύστηκαν.
    Το σχολείο “E. Vittirini” βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Κατάνια και μόλις 40 χιλιόμετρα από το ενεργό ηφαίστειο Αίτνα. Αποτελείται από 1000+ μαθητές και 125 εκπαιδευτικούς και στεγάζεται σε 7 κτήρια στους γειτονικούς δήμους του S. Pietro Clarenza και Camporotondo. Το συγκεκριμένο σχολείο έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε αρκετά Ευρωπαϊκά προγράμματα  και είναι ταυτόχρονα και μουσικό σχολείο με την χορωδία και την ορχήστρα του στην οποία συμμετέχουν μαθητές να έχουν λάβει  πολλές τιμητικές διακρίσεις. 
    Όλη η δουλειά των μαθητών μας στη συγκεκριμένη ενότητα, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση στη Σικελία έχουν αναρτηθεί στη σελίδα Erasmus+. Εκεί μπορείτε να δείτε όλη την πορεία του προγράμματος, με όλα τα έργα των μαθητών μας, όπως και στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος magicandmythsuniteeurope@weebly.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου