Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

\


Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

Όπως γνωρίζετε τον περασμένο Απρίλιο το Νεπάλ χτυπήθηκε από φονικό σεισμό έντασης 7,8 ρίχτερ. Μετά σχεδόν από ένα μήνα δεύτερος, ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,8 ρίχτερ ήρθε για να ολοκληρώσει την καταστροφή. Ο απολογισμός των απωλειών οδυνηρός: πάνω από 8.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 22.000 τραυματίστηκαν, ενώ περισσότερο από 500.000 σπίτια ισοπεδώθηκαν και πάνω από 275.000 έχουν υποστεί σοβαρές φθορές.

Ως εκ θαύματος η περιοχή Doti στα δυτικά της χώρας και στην οποία βρίσκεται η κοινότητα του Purna, του μικρού αγοριού του οποίου το Σχολείο μας στηρίζει ως ανάδοχη οικογένεια  μέσω της Act!onAid δεν πλήγηκε. Όπως μας ενημέρωσαν οι τοπικοί συνεργάτες μας, όλα τα παιδιά της κοινότητας είναι καλά στην υγεία τους. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης και κατανοώντας την μεγάλη ανησυχία των αναδόχων, μας στάλθηκε επιστολή από το δικό μας παιδί μαζί με την εξαμηνιαία ενημερωτική έκθεση και το μήνυμα που έχει γράψει το παιδί μετά το σεισμό.

Για όλα τα τελευταία νέα του παιδιού καθώς και της κοινότητας στην οποία ζει μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα της Act!onAid.


Από το Σχολείο






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου