Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ


Στις 19 Μαΐου 2015  τα δυο τμήματα της Γ΄ Τάξης και τα δύο τμήματα της Β΄ Τάξης επισπεύτηκαν τον Ιππικό Όμιλο και συγκεκριμένα την Μινωική Αυλή. Αφού μοιράστηκαν ανά τάξη, παρακολούθησαν σεμινάρια πάνω στον μινωικό πολιτισμό και έπειτα στον υπαίθριο αμφιθέατρο παρακολούθησαν μια αναπαράσταση μινωικής γιορτής και ταυροκαθαψίων. Κοπέλες ντυμένες μινωίτισσες αλλά και αγόρια ντυμένα με το ζώμα (χαρακτηριστικό μικρό ύφασμα τυλιγμένο γύρω από τη μέση τους) χόρεψαν και εκτέλεσαν ακροβατικές ασκήσεις πάνω σε ταύρο όπως τότε.

Οι μικροί μαθητές αφού εξερεύνησαν και τους χώρους του Ιππικού Ομίλου είχαν και τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα άλογα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου