Το 21o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, πάντα ανοιχτό και εγκάρδιο προς όλους, σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό του τόπο. Χτισμένο σε περίοπτη θέση, με πανοραμική θέα, σε ιστορικό τόπο και σε περιοχή με έντονη την ιστορική μνήμη, επιθυμεί να το γνωρίσετε, να μάθετε την ιστορία του, τη διαδρομή του μέσα στο χρόνο, να περιηγηθείτε στους χώρους του. Ακόμα να πληροφορηθείτε για τη λειτουργία του, τις προσπάθειες για τη συνεχή και ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου και του έργου του στην περιοχή, για τις δραστηριότητες και το έργο των Εκπαιδευτικών και των Μαθητών του, να ακούσετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

«Οι Εκκλησιάζουσες»


Μη χάσετε τη θεατρική παράσταση των μαθητών της ΣΤ΄ Τάξης στη φετινή γιορτή του σχολείου μας την Τετάρτη 10 Ιουνίου! Οι μαθητές μας είναι όλοι γεννημένοι θεατρίνοι και θα μας κάνουν να γελάσουμε πολύυυυυυυυ….

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι Εκκλησιάζουσες παρουσιάστηκαν στην Αθηναϊκή σκηνή το 322 π.χ. Είχαν περάσει 12 χρόνια από τότε που τελείωσε ο Πελοποννησιακός πόλεμος κι οι Αθηναίοι δεν είχαν συνέλθει ακόμη από τις συνέπειές τους. Το μεγαλείο της δημοκρατίας του Περικλή είχε πια γκρεμιστεί! Όλα αυτά τα χρόνια οι ιδέες τις  ριζικής αλλαγής έδιναν και έπαιρναν. Οι νεωτεριστές άρχισαν να προβάλλουν μια σοσιαλιστική κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ειρηνική, οι συντηρητικοί πρότειναν μυστηριώδεις συμμαχίες που θα ξανάδιναν στην Αθήνα την παλιά της δόξα. Η ανάγκη κάποιων μεταρρυθμίσεων απαραίτητη για την  Ανάσταση της πολιτείας ήταν ο μεγάλος καημός της εποχής. Ο Αριστοφάνης βρίσκει πρόσφορο το έδαφος για να παρουσιάσει μια ακόμη κωμωδία που βασίζεται σε γυναίκες. Κι αυτό γιατί οι γυναίκες παρ όλη την συντηρητική του ιδιοσυγκρασία, ακριβώς γιατί έχουν πρακτικό μυαλό, σε δύσκολες περιστάσεις προτείνουν λύσεις - αν όχι εξωφρενικές – πάντως σίγουρα τολμηρότητες από αυτές των ανδρών!

Σας περιμένουμε όλους!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου